Torgeir Børven feirer 1-0-målet mot Strømsgodset.

Vålerenga knuste Strømsgodset: – Mye kvalitet i dette laget

Vålerenga leverte fantastisk angrepsfotball da Strømsgodset ble slått 4-0 i Eliteserien lørdag. Alle målene kom før pause.

Det var to mål hver av Torgeir Børven og Amor Layouni som sørget for seier til Vålerenga.

– Jeg føler vi går ut og tar kontroll. Det er mye kvalitet i dette laget og når vi scorer en og to så går piffen litt ut av godset, sa Børven til Discovery etter kampen.

Oslo-klubben har vunnet sine siste seks hjemmekamper. De to siste har endt med 4-0-seier over Sandefjord og Strømsgodset.

– Det er tøft å komme hit å møte Vålerenga i form. Det fikk vi smake hardt på i dag, sa Godset-trener Håkon Wibe-Lund.

Strålende angrepsspill

Etter 17 minutter åpnet Vålerenga målfesten. Layouni brukte farten sin ute til høyre og fant Børven inne i 16-meteren. VIF-spissen plasserte ballen i det høyre hjørnet.

Vålerenga jubler for scoring mot Strømsgodset.

Så tok det kun to minutter før Oslo-klubben doblet. 18 år gamle Jacob Dicko Eng slo ballen langs bakken inn i femmeteren. På bakerste dukket Børven opp og pirket inn sitt andre for kvelden.

Etter halvtimen spilt var det Layouni sin tur til å tegne seg på scoringslisten. Dicko Eng var servitør da Layouni styrte ballen i tverrliggeren og i mål. Senere i omgangen ble svensk-tunisieren tomålsscorer da han headet inn 4-0.

Jevnt i toppen

VIF hadde flere gode sjanser i løpet av kampen, men en god Viljar Myhra vartet opp med flere solide redninger. Dermed endte det 4-0 til de kongeblå fra Oslo.

– Etter 4-0 er det ikke krise å roe ned litt. Vi prøver å score, men det er greit å spare litt krefter, sa Børven.

VIF ligger på 5.-plass med 42 poeng. Like foran ligger Rosenborg med 43 (én kamp mindre spilt), LSK med 44 og Bodø/Glimt med 45 poeng.

Vålerenga gjester Rosenborg i et toppoppgjør på Lerkendal neste runde.