Under stopoppgjøret i morgen har Vålerengas iskrigere som ambisjon å stoppe Storhamars vinnerrekke mot dem. Foto: Atle Enersen
Under stopoppgjøret i morgen har Vålerengas iskrigere som ambisjon å stoppe Storhamars vinnerrekke mot dem. Foto: Atle Enersen

Ekte hockey-klassiker når Vålerenga Hockey tar imot Storhamar til toppoppgjør i morgen

– Vi forventer en tøff match mot et lag vi ikke har slått siden oktober 2016. Det vil si ni strake tap. Det skal ikke bli 10, lover Vålerengas lagkaptein Tobias Lindström.

Publisert Sist oppdatert

Nummer 1 og 2 på hockeytabellen møtes i morgen. VIF har vært veldig sterke på hjemmebane hittil i sesongen. Fem strake seire og målforskjell på 21-3 sier sitt. Derimot har det blitt tap i fire av seks bortekamper, hvor to av tapene kom i spilleforlengelse.

Lagkaptein Tobias Lindström har ikke noen god forklaring på hvorfor VIF hockey ikke tar flere poeng borte, men poengterer at det er mange gode lag i GET-ligaen nå. Også lagene nederst på tabellen tar godt med poeng, slik at det er en jevnere serie vi ser enn på lenge.

– Det er nettopp kampene mot Storhamar som virkelig tenner meg og laget, sier Lindström.

Full tenning fra VIF i oppgjøret med Storhamar. Her fra i fjor. Foto: Atle Enersen
Full tenning fra VIF i oppgjøret med Storhamar. Her fra i fjor. Foto: Atle Enersen

Avanserer i Champions Hockeyleague

Storhamar er av alle tippet som seriemestere igjen. Men de har tapt tre kamper hittil og har ikke vært like dominante som sist sesong. Likevel topper de tabellen, to poeng foran VIF, men med én kamp mer spilt.

Storhamar har også vært opptatt med Champions Hockeyleague, hvor de tirsdag kveld vant siste gruppespillkamp hele 6-2 mot tsjekkiske Trinec. Dermed gikk de videre til 8-delsfinale i CHL, på bekostning av både Trinec og Djurgården. En meget sterk prestasjon.

Patrick Thoresen ute

Til kampen mot VIF torsdag vil de mangle sin desiderte ener, Patrick Thoresen, som ikke spiller mot Vålerenga på grunn av karantene.

Patrick Thoresen er kommet tilbake til Storhamar. Og hjemmefansen har skyhøye forventninger. Foto: Wikipedia
Patrick Thoresen er kommet tilbake til Storhamar. Og hjemmefansen har skyhøye forventninger. Foto: Wikipedia

Thoresen og VIFs Lindström deler nå ledelsen i GETs poengliga med 16 målpoeng hver, etter henholdsvis 10 og 11 kamper. Thoresen fikk tre kampers karantene etter en kamp mot Oilers i forrige uke, hvor han i ettertid ble straffet for en takling mot hode/nakke, innrapportert av Spillernes sikkerhetsutvalg.

– For oss i Vålerenga betyr det ingenting at han ikke spiller. Han er selvfølgelig en god spiller, men Storhamar er uansett et meget godt ishockeylag, sier Lindström.

Publikumsrekord på Furuset

Det er ventet mye folk på toppkampen torsdag. Publikumsrekorden er 1763 tilskuere. Den ble satt da Frisk Asker var på besøk i romjulen 2017. Kapasiteten i Furuset Forum er 2050. Rekorden står med andre ord for fall.

Tobias Lindström har slått seg til ro på Vålerenga, klubben han nå har skrevet fem års kontrakt med.

Når man ser 30-åringen i aksjon i dag, med gullhjelm som bevis på at han er lagets poengkonge, er det lett å skjønne at han er en spiller med et spesielt talent. Som ung vokste Lindström opp i klubben Danderys SK, før han tok steget til junioravdelingen i storklubben Djurgården i Stockholm.

Sesongen 07/08 gjorde han 40 poeng på 40 kamper for U-20 laget, og han fikk sin debut på A-laget med 2-1 tap borte mot Frölunda foran 11.000 tilskuere i Göteborg. Han var da bare 19 år. Det ble to kamper til i Eliteserien.

– Jeg fikk bra med istid i disse kampene, men konkurransen om plassen på laget var knallhard, minnes Lindström.

Kaptein Tobias Lindström leder nå hockeyserien i antallet målpoeng. Foto: Atle Enersen
Kaptein Tobias Lindström leder nå hockeyserien i antallet målpoeng. Foto: Atle Enersen

Spilte for Lørenskog

Gjennom sesongen ble han oppmerksom på at norske Lørenskog var ute etter en ung talentfull center med nese for mål. Lørenskog var da klare for opprykk til GET-ligaen. Djurgårdens målvakttrener, Jonas Forsberg, kjente Lørenskogs trener Atle Olsen, fordi de spilte sammen i VIF i sesongen 01/02. Slik ble det til at Lindström kom til Norge.

Allerede første sesongen gjorde han suksess med 44 poeng på 44 kamper. Det ble tre sesonger på Romerike, avbrutt av en halv sesong i Bofors i den svenske andreligaen, Allsvenskan.

Da han forlot Lørenskog i 2011, til fordel for Sundsvall i Allsvenskan, visste han at Vålerenga var interessert. Den interessen vedvarte og VIF prøvde å få han tilbake til Norge flere ganger. Til slutt takket han ja, og fra sesongen 13/14 har han vært å finne i den mestvinnende klubben i landet. Noe han ikke har angret på ett sekund.

Signerte femårskontrakt med VIF

Familiefaren Tobias Lindström trives svært godt i Oslo og på Vålerenga med frue og en liten sønn.

Nå nyter jeg dagene som hockeyproff og bleieskiftarbeider, sier lagkaptein Tobias Lindström. Foto: Katarina Louise Nordam
Nå nyter jeg dagene som hockeyproff og bleieskiftarbeider, sier lagkaptein Tobias Lindström. Foto: Katarina Louise Nordam

– Frank heter grabben, og han tar mye av tiden for oss nybakte foreldre. Nå nyter jeg dagene som hockeyproff og bleieskiftarbeider.

Så godt trives Tobbe (som han blir kalt) på Vålerenga at det i februar ikke var vanskelig for han å bestemme seg for en skikkelig langtidskontrakt. Den binder han til VIF ut sesongen 22/23. Til klubbens hjemmeside sier han: – Innen da har jeg spilt ti sesonger i Vålerenga-drakta, og jeg håper jo definitivt å kunne spille hockey i mer enn fem år til, så det er absolutt ikke utenkelig at jeg fortsetter.

Skiftet fra svensk til norsk statsborger

Samtidig med prosessen rundt ny kontrakt hos VIF, begynte tankene om landslagsspill for Norge å surre.

Landslagssjef Petter Thoresen var positiv og lovte han en fair sjanse til å spille seg inn i VM-troppen. Svar på søknaden om norsk statsborgerskap kom i tide, og Lindström fikk dermed sin offisielle debut på landslaget under VM som ble spilt i Danmark i mai.

Også her markerte han seg naturligvis. En skåring, mot Sør-Korea, og tre assister på sju kamper er bare begynnelsen på noe vi tror blir en strålende landslagskarriere. Lindström sier selv det var det største i hans karriere å få spille i VM.

– Det gir ekstra motivasjon i treningshverdagen å ha den gulroten å få spille med de beste norske og mot noen av de beste spillerne i verden, sier Lindström.