Her, på Valle Hovin, mellom Valhall og Intility arena, kommer det et drive-in stemmelokale.
Her, på Valle Hovin, mellom Valhall og Intility arena, kommer det et drive-in stemmelokale.

Oslofolk i karantene kan stemme fra drive-in på Valle Hovin

Personer som er i karantene kan stemme hjemmefra eller fra bilen sin under årets valg. En valgmedarbeider tar da imot stemmen din gjennom vinduet på bilen.

Publisert

Årets forhåndsstemming starter tirsdag den 10. august. Folk har da valget mellom 30 valglokaler spredd rundt om i byen.

Nytt av året er at de som er i karantene, kan stemme fra bilen sin eller bestille valgfunksjonærer hjem til seg og stemme hjemmefra.

– Dette gjelder både på selve valgdagene 12. og 13. september og under forhåndsstemmingen og er et smitteverntiltak mot covid-19, opplyser kommunikasjonssjef for Valg i Oslo, Ingvild Åsgard.

– Alle skal med

– Er du i karantene så kan du stemme fra drive-in på Valle Hovin. Da stemmer du i bilen din, så kommer valgmedarbeidere og tar imot stemmen din gjennom vinduet, sier Åsgård.

Valgfunksjonærene har ikke muligheten til å sjekke om folk er i karantene. Valg i Oslo tar også imot stemmer på 80 institusjoner, som sykehjem og fengsler.

Åsgård regner med at det vil bli litt mer kø enn vanlig foran valglokalene under forhåndsvalget, siden det skal være 1 meters avstand mellom folk som avlegger sin stemme i valglokalet. Det betyr at man slipper inn to og to om gangen, noe som gjør at stemmegivningen går tregere enn vanlig.

Powered by Labrador CMS