Steffen Søberg og Vålerenga ishockey møtte overraskende sterk motstand i Fredrikstad.

Stjernen sjokkerte Vålerenga i serieåpningen

Vålerenga har gullambisjoner i eliteserien ishockey, men gikk på en smell da Stjernen vant 3-1 i lørdagens serieåpning. Manglerud Star slo Lillehammer hjemme.

Arttu Niskakangas og Ole Einar Engeland Andersen ga hjemmelaget 2-0-ledelse etter første periode. Stefan Espeland skapte ny spenning med midtperiodens eneste mål, men gjestene fra Vålerenga jaget forgjeves utligning i den siste perioden.

Ett sekund før slutt satte Tyler Coulter inn det siste målet i tomt bur. Vålerenga hadde tatt ut keeper for å jage scoring i fem mot fem mens laget hadde en spiller utvist.

VIF vant skuddstatistikken

Vålerenga vant skuddstatistikken 32-29, men Jørgen Hanneborg i hjemmemålet reddet 31 skudd og ble kåret til kampens bestemann. Dermed kunne hjemmefansen blant 939 tilskuere juble.

Manglerud Star slo Lillehammer 5-4 etter forlengning selv om laget lå under 1-3 etter første periode og gjestene vant skuddstatistikken 45-27. Joachim Lunde Hermansen ble matchvinner.