Oppgjøret mellom VIF hockey og Storhamar er et klassisk storoppgjør. Her fra i fjor. Foto: Atle Enersen
Oppgjøret mellom VIF hockey og Storhamar er et klassisk storoppgjør. Her fra i fjor. Foto: Atle Enersen

Formsvikt for Vålerenga Hockey siste uker. Men til helga blir det hockeyfest mot Storhamar

Iskrigerne har ligaens giftigste førsterekke og viser til publikumsrekorder i Furuset Forum. Nylig fikk laget også en ny teknisk spiller fra Allsvenskan.

Publisert

Vålerenga hadde 10 seire på de 11 siste kampene før de tok imot Sparta Sarpsborg i midten av desember. Det ble et ettmåls tap. Og det samme gjentok seg mot Storhamar, før iskrigerne slo tilbake med en sterk 4-1 seier mot Manglerud Star bare tre dager før jul. Dermed kunne laget ta en kort juleferie med heng på 4. plassen som har vært målet for seriespillet.

Romjulshockey stadig mer populært

Det er ikke mange sesonger siden ishockeyen begynte med kamper også i romjulen. Motstander for Vålerenga denne gang var Frisk Asker, og lagene møttes både hjemme og borte. 4. juledag var det klart for kamp i Furuset Forum, og folk strømmet til Furuset Øvre slik at det ble satt en publikumsrekord med hele 1763 tilskuere.

De utgjorde en flott ramme for en forrykende ishockeykamp mellom to gode lag. Det sto 2-2 etter full tid, og dramatikken skulle fortsette inn i en overtidsperiode som kalles "sudden death". Det ble en ekte Vålerenga-gutt som avgjorde kampen. 22 år gamle Thomas Olsen ble spilt fri, og han knallet pucken i mål bak Nicklas Dahlberg i Frisk-buret. Stemningen har aldri vært bedre i Furuset Forum. Men bare to dager senere fikk Frisk Asker sin revansje foran 2500 tilskuere i Askerhallen da de utklasset Vålerenga hele 5-1.

Tre strake tap på nyåret

Første motstander på nyåret var Lillehammer, et lag som har en sterk sesong. Det ble en leksjon i effektiv ishockey, da laget fra Mjøsas nordende vant hele 6-3 på Furuset.

Kampene kommer tett og sjansen til å gjøre det godt igjen kom allerede søndag borte mot Stjernen i Fredrikstad. Vålerenga kom under 2-0, men de siste seks minuttene ble helt elleville og VIF kriget seg til 3-3 før 3. periode var over.

Igjen var Thomas Olsen viktig med sine to mål. I sudden death trakk Stjernen det lengste strået og avgjorde kampen med bare 12 sekunder igjen på klokka. Tirsdag fikk så Vålerenga besøk av Stavanger Oilers. Igjen ble det en spennende kamp som gikk til sudden death og hvor det var William Rapuzzi som avgjorde kampen for Oilers, som vant 3-2.

Ny spennende svenske klar for iskrigerne

24 år gamle Simon Mattsson er sjette svenske i Vålerenga-stallen. Han kommer til Oslo etter fem sesonger i Allsvenskan, som er nivå to i Sverige. Han har rukket å debutere, og på tre kamper har han notert tre assists. En teknisk god spiller som er underholdende å se på.

Simon Matsson kommer fra BIK Karlskoga i Allsvenskan for å styrke løperrekka til VIF hockey. På bildet er han kledd i drakten til Leksands IF. Foto: Wikimedia Commons
Simon Matsson kommer fra BIK Karlskoga i Allsvenskan for å styrke løperrekka til VIF hockey. På bildet er han kledd i drakten til Leksands IF. Foto: Wikimedia Commons

Han har fått sjansen i førsterekka med to av de andre svenskene, Rasmus Ahlholm og Tobias Lindström. Ligaens giftigste førsterekke, da Ahlholm topper poengligaen med 48 poeng, mens Lindström er nr. 3 med 46 poeng. Klubbene i GET-ligaen kan benytte maks sju utenlandske spillere i kampene. Overgangsvinduet stenger 15. februar. Det gjenstår å se om Vålerenga vil fylle kvota.

Stigende publikumstall i Furuset Forum

Det ble en voldsom nedgang i publikumstallene etter flyttingen fra Jordal Amfi til Furuset Forum for ett år siden. De fem første hjemmekampene i det som skulle være Vålerengas reservearena i halvannet år, trakk bare 660 i snitt. Men i inneværende sesong har det bare blitt flere og flere folk på kampene. Snittet for de fem siste kampene er på 1124 tilskuere.

Tabellen etter 34 av 45 serierunder

  1. Storhamar 84
  2. Sparta 72
  3. Lillehammer 66
  4. Frisk Asker 65
  5. Vålerenga 50
  6. Stavanger Oilers 46
  7. Manglerud 41
  8. Stjernen 35
  9. Lørenskog 34
  10. Kongsvinger 20

Ny hockeyfest i Gjøvik fjellhall mot Storhamar

Som leserne kanskje husker, hadde Vålerenga lagt serieåpninga mot Storhamar til fredag 8. september i Gjøvik fjellhall. Interessen for kampen var så stor at det å arrangere den i Furuset Forum ville innebære at minst 3000 ikke ville fått billett.

Det ble en kjempesuksess med kamp på Gjøvik, og publikumstallet var hele 5142. Den gangen hadde Klanen chartret et tog på Gjøvikbanen som over 200 supportere benyttet seg av. Men det var langt flere Vålerenga-supportere på kampen, kanskje over 1000!

Her, i Gjøvik fjellhall, står kampen mot Storhamar førstkommende lørdag. Foto: Wikimedia Commons
Her, i Gjøvik fjellhall, står kampen mot Storhamar førstkommende lørdag. Foto: Wikimedia Commons

Denne gang tar flere av Klanens privatbusser turen. Det er solgt mange billetter til kampen på lørdag, så det kan være duket for en ny hockeyfest. Storhamar leder serien klart, men i tre av fire oppgjør hittil har Vålerenga vært fullt på høyde, men tapt med ett mål i alle tre kampene.

Powered by Labrador CMS