– Det er ikke bekreftet at det er avfyrt skudd, men våre opplysninger tilsier at det kan ha vært tilfelle, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo-politiet.
– Det er ikke bekreftet at det er avfyrt skudd, men våre opplysninger tilsier at det kan ha vært tilfelle, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo-politiet.

Fant tomhylser etter meldinger om skuddveksling ved Grønland torg: – Tilfeldig eller flaks at ingen ble truffet

Politiet har satt inn store ressurser etter at flere meldte om en skuddveksling mellom en gruppe fotgjengere og en bil på Grønland natt til søndag.

Publisert

Ingen personer er meldt skadd, men politiet har funnet tomhylser og en kniv på stedet ved Grønland torg der flere vitner meldte om skyting klokka 2.03 natt til søndag.

– Vi fikk mange meldinger inn fra folk i området om skuddveksling. Kriminalteknikere på stedet avsluttet sitt arbeid ved 7.30-tiden i morges, og politiet etterforsker dette videre, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB.

Har sikret spor

Han sier politiet har snakket med en rekke vitner og at det er sikret en del spor og at de kjenner identiteten på flere personer som skal ha vært på stedet. Det er ikke kjent hva som kan ha ligget bak hendelen eller om den skyldes en konflikt.

Tidligere på natten sa operasjonsleder Tor Gulbrandsen at politiet hadde fått en beskrivelse av det skal ha vært mørkkledde, unge menn, noen med hettegenser. Politiet leter også etter en bil som kjørte fra stedet.

Utgjorde en stor fare

– Ut fra de vitneopplysningene vi har fått, utgjorde dette en åpenbar fare for andre personer i området. Det befant seg mye folk i området som ikke har hatt noe med dette å gjøre. Informasjon om måten skuddene var rettet, tilsier at det var tilfeldig eller flaks at ingen ble truffet, sier Vidar Pedersen.

– Skyting skal ikke skje på åpen gate, så vi bruker mye ressurser på å etterforske dette, sier han videre.

Powered by Labrador CMS