Kris Riise Jensen (til v.), leder av Startup Weekend Oslo, og Robert Andersen, økonomiansvarlig.
Kris Riise Jensen (til v.), leder av Startup Weekend Oslo, og Robert Andersen, økonomiansvarlig.

Neste helg arrangerer Startup Weekend Oslo konkurranse for deg med en glup idé til en smartere by

Publisert Sist oppdatert

Startup Weekend Oslo er del av en sterkt voksende gründer-bevegelse.

Det spirer og gror i spartup-miljøene i Oslo. Flere sentre, såkalte coworking spaces, er etablert for oppstartere, og disse vokser i alarmerende tempo. 3.-5. februar samles gründere, mentorer, investorer og sponsorer i et av disse oppstartmiljøene, Tøyen Startup Village, lokalisert på Tøyen-senteret.

Her skal nærmere 100 personer argumentere overfor en velkvalifisert jury om sine konsepter og ideer til ny oppstart. Temaet rundt Startup Weekend Oslo er smarte byer.

Ønsker et smartere samfunn
– Formålet vårt er å akselerere utviklingen av et smartere samfunn. Dette er en unik sjanse til å involvere seg, møte likesinnede, og å skape noe betydningsfullt sammen, sier Kris Riise Jensen, leder av Startup Weekend Oslo, til daglig leder i foreningen Smarte Byer Norge.

Han påpeker at alle selskaper avhenger av inntekter, men at et økende antall startups også bryr seg mer om å spille en rolle, om å gjøre en forskjell.

Personer med en smart idé kan melde seg
– Sosialt entreprenørskap har fått god medfart i Norge, og dette smartby-arrangementet er skreddersydd for å starte nye selskaper med fokus på sosial og miljømessig påvirkning.

Alle arrangørene, jurymedlemmene og mentorene deltar frivillig. De er her for å hjelpe nye gründere, for å lære av hverandre og for å bidra til at byene mer effektivt tar i bruk moderne teknologi. Personer som har en smart idé de har lyst til å presentere for andre, kan fremdeles melde seg.Skjermbilde (17)

En voksende oppstarterbevegelse
Startup Weekend er en global bevegelse og arrangeres i mer enn 1000 byer. Nærmere en halv million har så langt deltatt på slike arrangementer. Networkingen på arrangementet, og mange har funnet sin co-founder i miljøet rundt Startup Weekend.

Første norske StartupWeekend ble holdt i 2011, og det har siden det blitt holdt rundt 40 Startup Weekends i Oslo, Trondheim, Stavanger, Bergen, Bodø og Harstad.