� Det er personer som er godt kjent av politiet fra før. Disse er ikke de eneste som er identifisert. Vi har også identifisert andre, sier Wilhelm Bjølseth ved Skedsmo politistasjon.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
� Det er personer som er godt kjent av politiet fra før. Disse er ikke de eneste som er identifisert. Vi har også identifisert andre, sier Wilhelm Bjølseth ved Skedsmo politistasjon. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

VIF-supportere pågrepet etter bråket på Åråsen. Politiet har identifisert flere og vurderer nye pågripelser

Politiet pågrep mandag tre personer som er tilknyttet Vålerengas supportermiljø. De tre er mistenkt for blant annet vold i forbindelse med kampen mellom LSK og VIF.

Publisert

De tre personene måtte tilbringe natten i arresten, opplyser Wilhelm Bjølseth ved Skedsmo politistasjon. Etter å ha blitt avhørt, ble trioen sluppet fri.

— I går kveld pågrep politiet tre menn bosatt Oslo-området med tilknytning til supportermiljøer rundt Vålerenga. De er mistenkt for blant annet drapstrusler mot politiet, vold og forsøk på vold mot politiet, opptøyer, skadeverk og ulovlig maskering, sier Bjølseth til VG.

Politiet har identifisert andre

Alle forholdene de tre er mistenkt for, er relatert til hendelser på stadionområdet lørdag kveld.

Maskerte menn foran VIFs supportere før bortekampen mot LSK. Nå opplyser politiet på Romerike at flere er identifisert, og at det kan bli flere pågripelser. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Maskerte menn foran VIFs supportere før bortekampen mot LSK. Nå opplyser politiet på Romerike at flere er identifisert, og at det kan bli flere pågripelser. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

— Det er personer som er godt kjent av politiet fra før. Disse er ikke de eneste som er identifisert. Vi har også identifisert andre. Det kan bli andre anmeldelser og pågripelser i både LSK- og VIF-miljøet, sier Bjølseth.

Oppgjøret mellom Lillestrøm og Vålerenga ble stoppet to ganger underveis fordi supportere skjøt opp fyrverkeri og kastet bluss ut på banen.

Bluss, fyrverkeri og kaos

Kaoset var heller ikke over etter at dommer Tommy Skjerven hadde blåst av for full tid. TV-bilder viste at Vålerenga-supporterne kastet bluss inn i en av leilighetene i Åråsen-anlegget på vei ut av arenaen. I tillegg gikk fyrverkeri av mens Eurosport intervjuet LSK-trener Jörgen Lennartsson og Fredrik Krogstad etter kampslutt.

Generalsekretær Pål Bjerketvedt i Norges Fotballforbund kalte uroen «et trist kapittel i norsk fotball».

— Dagens hendelser på Åråsen er overraskende, skuffende og uakseptable, sa han etter kampen.

Selve fotballkampen endte 0-0.

Powered by Labrador CMS