Den oppgraderte gaten med nye sykkelfelt og opphøyde gangfelt skal stå klart sommeren 2020. Foto: NCC
Den oppgraderte gaten med nye sykkelfelt og opphøyde gangfelt skal stå klart sommeren 2020. Foto: NCC

Sykkeltilretteleggingen i Åkebergveien går etter planen. Arbeidene på den ene siden av veien ferdig

Prosjektet med å oppgradere Åkebergveien med sykkeltilrettelegging og rehabilitering av vannrør er ferdig på den ene siden. Nå gjenstår den andre siden av veien og rundt seks måneder med arbeid.

Publisert

Åkebergveien strekker seg mellom Ring 2 og Grønlandsleiret, langs med Oslo fengsel og Politihuset. En av de synlige oppgraderingene er det opphøyde sykkelfeltet. For bymiljøetaten er dette en ønsket løsning i «Oslostandarden for sykkeltilrettelegging».

NCC har jobbet med prosjektet i litt over ett år. Det mest synlige ved prosjektet er oppgradering av fortau og opphøyet sykkelfelt, men det er også byttet ut og oppgradert vannledninger.

– Skjønner frustrasjon

En av de mindre synlige oppgraderingene foregår under jorden, vannrørene. Her har håndverkere utført 505 meter med utblokking og inntrekking av nye rør, ifølge en pressemelding.

Arbeidet med Åkebergveien har pågått i rundt ett år. Foto: NCC
Arbeidet med Åkebergveien har pågått i rundt ett år. Foto: NCC

– Alt har fungert til punkt og prikke. Jeg føler vi har fått god kontakt med naboene til dette prosjektet. Jeg skjønner at det kan være frustrerende når store maskiner inntar nabolaget, men vi opplever at folk ser forbedringen som skjer, og at de hilser fornøyd til oss når de kjører forbi, sier Richard Sand, som er anleggsleder på prosjektet.

NCC er nå ferdig med den ene siden av veien. Nå starter arbeidet med den andre siden. Her skal det masseutskiftes, asfalteres og gjøres klart til sykkelfelt.

Powered by Labrador CMS