Eventyrlig vakre La Bayadère ble en umiddelbar suksess etter norgespremieren i 2019. Nå blir det en ny mulighet til å se den russiske klassikeren.

Vårsesongen til Operaen slippes i dag

Operaen frister med publikumsfavoritter som A Swan Lake og Rigoletto, og spennende nysatsninger som Mats Ek og Jenufa når billettene for vårsesongen legges ut for salg i dag kl 11.

Publisert

Over 130 000 billetter fordelt på 30 produksjoner slippes når Den Norske Opera & Ballett presenterer sitt program fra januar til juni neste år. Publikum kan glede seg til gjensyn med noen av våre største opera- og ballettklassikere, og spennende nykommere i tillegg til et stort utvalg av konserter.

Nasjonaloperaen starter 2022 med de siste forestillingene av Orfeus i underverdenen, som har premiere i desember. Etter det kommer Ingenting, David Bruces ungdomsopera ­– en internasjonal suksess om klimaangst, kjønnsidentitet og selve meningen med livet.

Carmen og Rigoletto

Rossinis opera Barberen i Sevilla hadde kun digital premiere i 2020, men anmelderne var fra seg av begeistring. Nå får publikum endelig oppleve nyproduksjonen på Hovedscenen.

Rossinis opera Barberen i Sevilla hadde kun digital premiere i 2020, men får nå premiere på Hovedscenen.

Det blir gjensyn med publikumssuksessene Carmen og Rigoletto, med nye stjerner på den internasjonale operahimmelen i flere roller, og med Yngve Søberg tilbake i rollen som Rigoletto.

Alternativ Svanesjø

Etter 20 år er koreograflegenden Mats Ek tilbake hos Nasjonalballetten. Forestillingen Mats Ek består av to balletter: ...og Brahms og Hun var svart viser med sitt renskårne bevegelsesspråk, humor og alvor hvorfor Ek framfor noen annen har satt Norden på det internasjonale dansekartet.

Hyllet, prisbelønt og plagiert: A Swan Lake skapte furore med sine 5000 liter vann på scenen. I juni er Nasjonalballetten og Alexander Ekmans alternative svanesjø tilbake for å lage nye bølger i Bjørvika.

Verdenskjente solister

Lise Davidsen og Leif Ove Andsnes er i verdensklasse hver for seg, så det ligger an til en unik opplevelse når de skal opptre sammen på Hovedscenen 4. januar.

Eva Weel Skram, Nils Bech og Kari, Ola og Lars Bremnes er også blant artistene som står på scenen etter nyttår.

Powered by Labrador CMS