Vålerengas ferske serievinnere får ikke spille torsdagens kamp i mesterligaen.
Vålerengas ferske serievinnere får ikke spille torsdagens kamp i mesterligaen.

Koronasmitte avlyste Vålerengas mesterligakamp – motstanderen dro motvillig til Oslo

Vålerengas hjemmekamp i mesterligaen torsdag ble avlyst etter et smittetilfelle hos Brøndby. Danskene prøvde tidligere i uken å få Uefa til å utsette oppgjøret.

Publisert

Det europeiske fotballforbundet (Uefa) tok beslutningen om å avlyse etter at norske myndigheter ved smittevernlegen i Oslo torsdag formiddag bekreftet at Brøndbys spillere er satt i karantene.

I en pressemelding sendt av Vålerenga heter det at en av Brøndbys spillere testet positivt for koronaviruset etter trening mandag kveld. Denne spilleren deltok på hele treningen og var i garderoben sammen med de øvrige Brøndby-spillerne.

Brøndby understreker på sine nettsider at klubben kjente til de norske karantenereglene og at det var en «overhengende fare for at kampen ville bli avlyst». Derfor ba danskene allerede tirsdag Uefa om å utsette oppgjøret, men ble ikke hørt.

«Vi forsøkte hele tirsdagen å få Uefa til å flytte kampen for å unngå den situasjonen vi nå har havnet i, men forgjeves. Uefas tilbakemelding var at vi skulle møte opp og avvikle kampen som planlagt. Derfor fløy vi onsdag morgen klokken 09.00 til Oslo i et chartret fly», opplyser Brøndby.

Ergerlige

Uefa-protokollen sier at det er nasjonale myndigheter som bestemmer karantenereglene. Både danske og norske regler sier at spillere som regnes som nærkontakt, skal i karantene. I Brøndbys tilfelle skulle lagets spillerne vært i karantene i Danmark fram til fredag 11. desember.

Klubben uttaler at den respekterer beslutningen om å avlyse torsdagens oppgjør, men forstår ikke hvorfor det først skjedde på kampdagen.

«Vi er svært ergerlige over prosessen. Som sagt hadde vi allerede dagen før avreise reist spørsmålet overfor Uefa, og da fikk vi vite at vi skulle reise til Oslo som planlagt og avvikle kampen», skriver Brøndby.

Ser mot cupfinalen

Ingen av Vålerengas spillere har vært i nærkontakt med Brøndby-leiren.

– Vi synes naturligvis det er trist at kampen ikke kan gjennomføres, men aksepterer selvsagt at dette ikke lar seg gjøre med dagens smittevernregler. Det viktigste hensynet er helsen til alle som er involvert i en fotballkamp, og vi har derfor forståelse for at beslutningen ble som den ble. Nå retter vi i stedet fokus inn på cupfinalen på søndag, sier daglig leder Morten Grødahl i Vålerenga Fotball.

Det er uklart hva som skjer med returkampen som er berammet 16. desember i København.

  • PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.
Powered by Labrador CMS