Ved Kiwi i Kværnerbyen står stativet sykkeltyvene stjal en sykkel fra i går kveld. Foto: Marianne Johansen
Ved Kiwi i Kværnerbyen står stativet sykkeltyvene stjal en sykkel fra i går kveld. Foto: Marianne Johansen

Marianne Johansen snek seg etter to mannlige sykkeltyver i mørket, lokaliserte dem og varslet politiet. En halv time senere var de tatt

Publisert

– Tyveri! Jeg var nettopp vitne til tyveri av en sykkel med rødt blinkende lys bak. Tatt av to menn, varsler Johansen i en lokal Facebook-gruppe.

Det var i går kveld, i Kværnerbyen, mer konkret ved et sykkelstativ i Turbinveien, de to tyvene klippet av låsen og stjal en sykkel. Marianne Johansen, som også er borettslagsleder i området, lurte seg etter dem og fikk politiet til å ta opp forfølgelsen.

– Det var ubehagelig å følge etter. Jeg kjente på frykten og adrenalinet, og jeg var bevisst på ikke å gå for nære, slik at de ikke plutselig skulle overraske meg fra bak et hushjørne.

Redd for å bli slått

Det var på vei hjem fra et idrettsarrangement at Johansen oppdaget to menn som sto ved syklene med en stor tang. Mennene fumlet med syklene og så mistenkelige ut. Begge var i trettiårene og var ikledt mørke klær og hetter. Han ene hadde også tildekket nederste delen av ansiktet.

Marianne Johansen klarte å følge etter sykkeltyvene og fikk varslet politiet om tyveriet. Foto: Privat
Marianne Johansen klarte å følge etter sykkeltyvene og fikk varslet politiet om tyveriet. Foto: Privat

– Jeg ble usikker hva jeg skulle gjøre. Men gikk forbi og så forsiktig bort på dem, for å unngå å få tangen i hodet. Ganske fort ringte jeg til politiet, som tydeligvis ikke prioriterte saken, forteller hun.

Mange sykkeltyverier

Det var først da Johansen ringte for andre gang og kunne fortelle at hun fulgte etter tyvene samt spurte om politiet ville sende en bil, at en politibil ble sendt ut. Etter en halv time fikk hun beskjed fra politiet om at sykkeltyvene var tatt.

– Jeg ville at de skulle bli tatt. Jeg bor selv i Kværnerbyen, og det er mye tyveri fra boder, garasjer og stativ. Det er ubehagelig og kjedelig at ting ikke får stå i fred. Det gjør noe med bomiljøet, synes Johansen.

I forrige uke ble en elsykkel stjålet i borettslaget hvor Johansen bor. Langs blokkene i Kværnerbyene kan man flere steder se sykler som mangler hjul, sete eller pedaler. Selv tør hun ikke ha sykkelen i boden lenger og har plassert den på verandaen.

Anmeldt for heleri og bæring av kniv

Pressesjef i Oslo politidistrikt, Unni Grøndal, bekrefter tyveriet.

– Det stemmer at vi stoppet de to sykkeltyvene i går kveld. Politiet tok avhør av personene på stedet. En av dem ble anmeldt for heleri og for bæring av kniv. Sykkelen er tatt i beslag, forteller Grøndal.

Powered by Labrador CMS