Video: Even Haugsdal

Folk på Grønland om de nye koronatiltakene: - Kjipt, men nødvendig

VårtOslo spurte folk på Grønland torg om hvilke forventninger de hadde til det nye året. - Jeg tror det nye året blir bedre om folk ikke fester og reiser og egentlig bare holder seg hjemme, sier Nour.

Publisert

2020 var et tøft og annerledes år for de aller fleste. Mange har sett frem til 2021 og håpet på et bedre år, med en vanlig hverdag. Siden har de fleste innsett at korona er kommet for å bli, i hvert fall en liten stund til.

Men et lite håp om en normal hverdag er der likevel.

Håper på en normal hverdag

En av de nye anbefalingene fra regjeringen er at studenter skal unngå å reise tilbake til studentbyene de to første ukene i år.

– Koronatiltakene er kjipe, men nødvendige. Det er jo digg at det er litt strengt så det kanskje går over, men det er jo trist da vi egentlig skulle tilbake til studentbyene våre, sier Herman og Ingeborg om de nye koronatiltakene.

Gruer seg til yrkeslivet

Flere studenter VårtOslo snakker med gleder seg til å bli ferdige med studiet, men gruer seg samtidig til tiden etter, da fremtiden er usikker.

– Jeg gleder meg til å bli ferdig med studiet, og jeg kan begynne som vernepleier. Forhåpentligvis er alt dette med korona ferdig da, sier Nour til Vårt Oslo.

Forstår de strenge tiltakene

De fleste er lei korona og alt som følger med, men mener likevel at strengere tiltak var nødvendig og er enige om at det må til for å få kontroll og stoppe spredningen.

– Jeg synes det er bra at folk ikke får ha besøk og at koronatiltakene blir strengere. Selv har jeg egentlig aldri hatt så mye besøk, sier Nour til VårtOslo.

Powered by Labrador CMS