Her fra klippestupingen og folkefesten i Kragerø i 2014.
Her fra klippestupingen og folkefesten i Kragerø i 2014.

Verdens beste klippestupere til operahuset i august

Den 14. august blir Operaen vertskap for sitt aller første idrettsarrangement. Da byr klippestupere fra Red Bull Cliff Diving på høytsvevende og akrobatiske stup fra operataket – 27 meter over vannoverflaten.

Publisert

I sommer er for første gang det ikoniske operahuset i Bjørvika vertskap for en av de seks spektakulære stupedestinasjoner fra hele verden.

Det blir også første gang i Operaens 13-årige historie at en idrettskonkurranse skal arrangeres på marmoren foran tusenvis av tilskuere. Klippestuper Jonathan Paredes fra Mexico ble nummer fire i Kragerø i 2014 og er glad for at Norge returnerer som stopp i verdensserien.

Her fra Red Bull Flugtag i Oslo i august 2015.
Her fra Red Bull Flugtag i Oslo i august 2015.

– Jeg har veldig gode minner fra Norge. Stedet vi stupte fra var helt utrolig, og landet er så vakkert. Jeg gleder meg veldig til å komme tilbake denne sommeren for å stupe i Oslo, sier Paredes i en pressemelding.

27 meter over vannflaten står plattformen stuperne kaster seg ut fra.
27 meter over vannflaten står plattformen stuperne kaster seg ut fra.

– Vi er stolte

Det 27 meter høye stupebrettet blir montert på operataket uten å sette igjen spor etter seg. Det vil ikke bli skrudd en eneste skrue inn i marmoren.

Den Norske Opera & Ballett er kjent for å presentere scenekunst med store prestasjoner på høyt internasjonalt nivå. Sammen med Red Bull Cliff Diving er det en stor glede for oss å kunne by på andre spektakulære prestasjoner. Klippestuperne engasjerer og underholder et stort globalt tv-publikum, og vi er stolte over å kunne få vise frem Operaen og operataket – som den unike arenaen den er – på en ny og imponerende måte, sier kommersiell leder i Den Norske Opera & Ballett, Kjersti Thorstad.

Ved Operaen i august 2015.
Ved Operaen i august 2015.

Har en koronaplan

Red Bull Cliff Diving skulle opprinnelig ha blitt arrangert på operataket i august 2020, men ble i likhet med de andre stoppene på verdensserien kansellert grunnet Covid-19. For å sikre at 2021-konkurransen kan gjennomføres, så foreligger det skaleringsplaner både oppover og nedover ut fra gjeldende smitteverntiltak i august, fra ren tv-sending uten publikumsområder til ulike former for publikumsarrangement.

I 2015 var det folkefest da tusenvis av mennesker samlet seg på Operaen for å se kreative flyvende fartøy sette utfor en seks meter høy rampe i Red Bull Flugtag. I showkonkurransen var det om å gjøre fly lengst mulig.

Spektakulært i Kragerø i 2014.
Spektakulært i Kragerø i 2014.
Powered by Labrador CMS