Barn fra hele Gamle Oslo kommer sammen og opptrer på Miniøya til helga. Foto: KIGO
Barn fra hele Gamle Oslo kommer sammen og opptrer på Miniøya til helga. Foto: KIGO

Fire kor i Gamle Oslo slås sammen og synger under Miniøya

Under parolene «Kultur for alle» og «La drømmene leve» er KIGO-kidsa klare for å ta Miniøya og Tøyenparken med storm.

Publisert

80 barn fra Bydel Gamle Oslo kommer til å fylle scenen sammen med Maj Britt Andersen på Miniøya lørdag 25. mai. Og barna gleder seg.

– Det blir fantastisk å synge på Miniøya, jeg har aldri vært der før så derfor er det ekstra gøy, sier Meriem (11).

KIGO (Kultur i Gamle Oslo) er et gratis kulturtilbud for barn. Til ære for Miniøya 2019 slåes for første gang KIGOs fire kor sammen til et gigakor. Barn og ungdommer fra Tutti barnekor (Vahl skole), Crescendo junior (Gamlebyen), Crescendo senior (Gamlebyen) og Vokigo (Jordal og F21) representerer hele bydel Gamle Oslo.

– Det blir fantastisk å synge på Miniøya, sier Meriem (11).
– Det blir fantastisk å synge på Miniøya, sier Meriem (11).

Musikkglede et varemerke

Stort engasjement kombinert med musikkglede er korenes varemerke. KIGO Kultur i Gamle Oslo tilbyr gratis piano og gitarundervisning, danseundervisning, sangsamlinger og karaoke på Biblo.

– Uten partnerskapsavtalen med Områdeløft Grønland og Tøyen hadde vi ikke klart å bygge opp det omfanget av aktiviteter for barna i bydelen som vi tilbyr i dag, sier Sara Lydiksen, daglig leder i KIGO.

Områdeløftet er en tidsavgrenset og ekstraordinær innsats i Bydel Gamle Oslo for å bedre kvaliteten på nærmiljøet og bidra til at bydelen blir et bedre sted å vokse opp i.

Årets Miniøya

Miniøya arrangeres for tiende gang i 2019, og er et kulturelt tilbud for de minste. Hovedmålgruppen er barn i alderen 4–12 år. Den øvre aldersgrensen for personer som ikke kommer i følge med barn, er 16 år.

Blant årets artister er Maj Britt Andersen, Daniel Kvammen, The Dogs, ISÁK, Mari Boine, Black Debbath, Thea Hjelmeland, Halie, Rasmus og Verdens Beste Band.