Det gamle bilverkstedet i St. Halvards gate 71b ble gjort om til sykkelverksted. I starten av neste år kan det bli nabolagsbar her.

Sykkelverkstedet Whee! på Galgeberg stenger. I dets sted kommer trolig en liten nabolagsbar

– Beliggenheten er perfekt og det viste seg å være liv laga på Galgeberg, men det ble for kaldt å drive sykkelverksted der med forsvarlig HMS på vinteren. Vi ser derfor etter nytt lokale på østkanten, sier Kari Anne.

Publisert

Etter ca halvannet år er det slutt for sykkelverkstedet Whee! i St. Halvards gate på Galgeberg. Den 15. august flytter de ut. Den 1. september flytter nye leietakere inn. Målet er å åpne et nytt nabolagssted tidlig i 2023.

– Det var ikke forsvarlige arbeidsvilkår til helårsdrift der. På vinteren ble det for kaldt å jobbe, sier Kari Anne Solfjeld Eid, den største av de mange Whee!-eierne.

I den gamle bensinstasjonen rett ved siden av sykkelverkstedet, ligger den lille, men stilige kaffebaren Kiosk!

Kan bli en nabolagsbar

I det den gamle bensinstasjonen og bilverkstedet kan det nå i stedet komme et nabolagsbar, drevet av en gjeng med blant annet noen av folkene bak Kiosk!

– Vi har fått utrolig mange forespørsler om det vil bli mulig å ta seg et glass vin på hjørnet der, sier Kari Anne Solfjeld Eid, som står bak både Whee! og representerer det nye prosjektet.

Her skal det pusses opp i samarbeid med nabolaget og Byantikvaren. Når lokalene står klare får nabolaget et sted de kan ta et glass vin.

Men før hun og hennes partnere kan åpne noe nytt i lokalene, må bygningen gjennom en større renovering og oppgradering til en anselig sum. For å få det til å gå rundt, satser de på folkefinansiering, slik de gjorde i Kiosk! rett ved siden av, hvor 65 personer, hovedsakelig fra nabolaget, ble medeiere.

– Vi digger dere

– Vi har fått støtte fra Kulturminnefondet og skal restaurere fasaden og reparere taket, samt tilbakeføre porter og lysåpninger. Innvendig bevarer vi så mye som mulig, sier Solfjeld Eid.

Hun er veldig opptatt av å gjøre dette i samspill med nabolaget og blir glad for spørsmål, innvendinger eller innspill fra naboene. Til nå har responsen vært overveldende positiv.

Enn så lenge fortsetter sykkelverksted på Sandaker, samtidig som de ser etter et nytt lokale på østkanten. – Takk til alle som brukte, heiet, eller bare stakk innom sykkelverkstedet. Vi digger dere.

Powered by Labrador CMS