Herolind Shala feirer sitt første og VIF sitt femte mål foran Klanen. Det ble til slutt seks null. Foto: André Kjernsli

Vålerenga i full dans mot Bodø/Glimt – knuste nordlendingene 6-0!

GI ALT står det på ryggen til Glimt-spillerne, og de var virkelig i det gavmilde hjørnet i kveld!

4-1-seieren over Haugesund snudde kanskje den vonde trenden til Vålerenga. En imponerende oppvisning mot et lag som er kjent for å ikke er kjent for å gi ved dørene.

Det var derimot langt vanskeligere motstand som ventet Oslo-laget på hjemmebane ikveld, skal man ta tabellen i betraktning. Bodø/Glimt ligger nemlig på 2. plass etter 12 kamper, og var derfor noe av en favoritt mot Oslos røst.

Men Vålerenga skulle snu på flisa og regelrett ydmyke nordlendingene ikveld.

Mål på en snor

1-0 kom etter bare 7 minutter. Bodøs keeper mistet ballen etter et innlegg fra Sam Adekugbe, Aron Dønnum fullførte inn, og fikk en enkel jobb med å score.

Aron Dønnum jubler etter sin første scoring - det skulle bli mer. Foto: André Kjernsli

Nøyaktig 10 minutter senere skulle Dønnum øke ledelsen for Oslo-laget. Vilhjalmsson spilte han gjennom med en perfekt stikker og Dønnum scoret alene med keeper. Moe får seg en smell i hodet rett i forkant, de mener at dommer burde blåst av.

Nesten 10 minutter skulle gå før Vålerenga økte ledelsen til 3-0. Etter en corner havnet ballen i beina på Bård Finne, som banket bakken i nettaket.

Måltjuven Bård Finne setter ballen sikkert i mål, og VIF leder 3-0. Foto: André Kjernsli

3 minutter senere gikk Vilhjalmsson i bakken. Han tok straffen selv. Kontant i hjørnet. 4-0 til pause.

Matthías Vilhjálmsson dundrer straffen i nettet bak en frustrert Glimt-keeper. Foto: André Kjernsli

Andre omgang startet der første slapp. Med festfotball fra Enga. Men Vålerenga var mette, virket det som. Det er ikke vits å slite seg ut på 4-0. Andre omgang ble derfor noe som kan minne om en transportetappe.

Aron Dønnum intervjues i pausen etter å ha scoret to av VIF sine fire mål. Foto: André Kjernsli

Men 5-0 skulle komme. Herolind Shala spilte gjennom Fitim Azemi, og gikk på et heroisk bakromsløp, skal man ta i betraktning at han hadde løpt i nesten 80 minutter, sentralt på midten. Azemi spilte ballen tilbake til den norsk-kosovanske midtbanespilleren, som trillet ballen i hjørnet. Klanen var i ekstase.

Ricardo Friedrich i gjestenes mål måtte plukke fire baller ut av nettet i første omgang, og verre skulle det bli. Foto: André Kjernsli

Så, rett før slutt, mottok Felix Horn Myhre ballen i bakrom. Hele stadion ropte "skyt", men ungutten valgte, meget elegant, å hælsparke ballen til Ejuke, som enkelt kunne ekspedere inn 6-0! Lekkert og vakkert av VIF.

Kampen endte hele 6-0 til Oslos røst, og de klatret derfor opp på en respektabel 4. plass.

Banens beste: Aron Dønnum.

GI ALT står det på ryggen til Glimt-spillerne, og de var virkelig i det gavmilde hjørnet i kveld. Foto: André Kjernsli