Jan Tore Kjær (t.h.), avbildet da han var klubbdirektør i Vålerenga Ishockey. Sittende er Stig-Ove Sandnes, daglig leder i VIF fotball.
Jan Tore Kjær (t.h.), avbildet da han var klubbdirektør i Vålerenga Ishockey. Sittende er Stig-Ove Sandnes, daglig leder i VIF fotball.

Hallen blir sannsynlig forsinket til seriestart, men det er udramatisk

Kjempebamsen Jan Tore Kjær er tilbake på topp i Vålerenga, nå som styreleder. Kjær er tilbake for å herje med norsk ishockey. På en sånn god måte som bare gagner Vålerenga, og som bare han kan.

Publisert

Denne våren og sommeren skulle egentlig handle om glede og forventninger for alle Vålerenga-patrioter. På vår egen vakre stadion på Valle har Dag-Eilev Fagermo tatt tøylene, og et par steinkast og et spytt nedover, står Nye Jordal Amfi nesten klar.

Så kom pesten.

Overblikket

Hockeyspalten Overblikket produseres av den (ikke) alltid objektive iskriger-kommentatoren Atle Enersen.

Pesten utraderte sluttspillet, ingen Norgesmester ble kåret i det Herrens år 2020. De åtte sluttspillagene fikk millioner i kompensasjon. Noen mange, andre – som oss – et par-tre mindre, men ok. Man skal aldri avskrive St. Halvards menn, men jeg tror, uten ønske om å fornærme noen at vi nok fikk sannsynligvis det samme som om vi hadde spilt kampene i Furuset Forum.

Så kan man sutre over at vattnissene som styrer skuta på Hamar på dugnad fikk mer enn oss. Dessverre er tallenes tale klar, man la siste ti års publikumsgjennomsnitt til grunn. Uansett hvor vanskjøtt skuta på Hamar var, klarte de å lure folk inn i siloen der oppe.

Og plastikken i Stavanger? De blir aldri hel ved, men de har klart å tape seg fast i toppen. Men de varer ikke evig de heller. Om noen år, kanskje i min levealder kommer oljetanken til å råtne på rot som gamle Jordal Amfi (snufs) gjorde.

Mistet Get som sponsor

Men tilbake til pesten. For det er bare solen som går sin gang nå, alt annet er på vent selv om noen påstår at samfunnet er i ferd med å åpnes. Det kan godt være det ser slik ut, men det er en halv sannhet.

Fordi pesten kan ikke drives tilbake før vi får en vaksine som virker.

Vi vet altså ikke om, når eller hvor ishockeysesongen 2020/21 skal spilles. I skrivende stund er det helt tyst fra forbundet ut over at de strødde disse millionene. Jeg skjønner at de ikke kan si noe håndfast, men de må si noe om hvordan de nå jobber for å berge skuta. De klarte å miste Get som sponsor for ligaen, jeg tipper de puster anstrengt de høye herrer nå.

Og skulle Norges Ishockeyforbund gå under, står sterke penger ikke lenger og henger, da vil de gå all in for en proffliga.

Jeg er redd sannheten om forbundet og sesongen som skulle ligget foran oss er at de er maktesløse. Det kom en klar melding fra Stavanger. De spiller ikke for tomme tribuner. Man kan godt le av en sånn cocky holdning, men fakta er at Stavanger har flotte tall på inntektssiden, men de har også skyhøye utgifter.

Og Vålerenga sitter på gjerdet og henger. Det er klokt! Vi har sterke eiere, men de er sterke fordi de blant annet er smarte med ca$h.

Kjær er blitt Mr. Vålerenga

Og så da, det er ikke mange timene siden nyheten om at kjempebamsen Jan Tore Kjær er tilbake på topp i Vålerenga, nå som styreleder. Altså virkelig på topp. Tidligere har han måtte tekkes styret, nå er han styret. I moderne tid er han Mr. Vålerenga.

Han er tilbake for å herje med norsk ishockey. På en sånn god måte som bare gagner Vålerenga, og som bare han kan. På en sånn måte at den nyslåtte festbremsen Tore i Stavanger blir rød på nesetippen av beundring.

Når Nye Jordal Amfi åpner er det spesielt Jan Tore som skal få føle gleden. Han jobbet med nytt Jordal i 18 år. Hallen blir etter all sannsynlighet forsinket i forhold til det som var stipulert som seriestart, men det er udramatisk, det er snakk om et par uker, og det er utearealene som ikke er helt i rute.

Innvendig har det allerede vært is.

Kanskje må vi spille en kamp eller to i garasjen eller Grünerhallen. Men ikke Furuset Forum.

I våres sa vi aldri mer Furuset Forum, og det mente vi.

God natt, Vålerenga. Sov godt i natt…

Les flere overblikk her.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.