Bussjåfør fotografert ved Oslo bussterminal.
Bussjåfør fotografert ved Oslo bussterminal.

Dobling i bussavganger ved Oslo bussterminal

Antall ekspressbussanløp til Norges største bussterminal var dobbelt så høye julen 2021, som i samme periode året før. Det gir fremtidstro til en hardt presset næring.

Publisert

Anløpstallene for ekspressbussene ved Oslo bussterminal taler sitt klare språk.

I perioden 17. desember 2021 til 2. januar 2022 var det hele 2.508 ekspressbussanløp, mot 1.326 i samme periode i 2020.

Buss er et fleksibelt og ofte billigere alternativ. Fremfor å ankomme utenforliggende flyplasser, vil busspassasjerene bringes direkte til bysentra.

En fleksibel ordning

I tillegg når busser gjerne inn til områder av landet som er ufremkommelige for andre kollektive transportmidler.

Høy grad av vaksinerte i befolkningen og gode smitteverntiltak ved terminalen og ikke minst på bussene, oppgis likevel som hovedårsaken til den kraftig økende trenden

– Det er tydelig at hovedstadsturisten, så vel som østlendingen med utferdstrang, har gjenoppdaget komforten ved bussreise, sier administrerende direktør i Viken kollektivterminaler FKF, Jafar Altememy, og fortsetter:

Anløpstallene for julen 2021 sammenlignet med samme periode året før.
Anløpstallene for julen 2021 sammenlignet med samme periode året før.

– En av de beste fleksibilitetene ved buss, er at det raskt settes inn ekstra busser når populære avganger fylles opp. Dette var operatørene fra før godt drillet i fra høysesong, som når Sørlandsekspressen er fullbooket i fellesferien – en øvelse som har kommet godt med under smittevernrestriksjonenes avstandskrav.

Powered by Labrador CMS