– For våre foreldre vil dette bli en kjempeutfordring. De har liten plass hjemme, mange barn og lite penger. Skolestenging rammer dem voldsomt, sier rektor Hilmar Berge Flatabø.

Tøyen-rektor: – Stengt skole rammer våre elever ekstra hardt

– En alenemor med seks barn som skal være hjemme hele dagen, i en liten leilighet, det er klart det blir tøft, sier Hilmar Berge Flatabø, som er rektor på Tøyen skole i Oslo.

Publisert

I går bestemte byrådet at alle skolene i Oslo stenger. Rektor Hilmar Berge Flatabø mener stengningen av Oslos skoler var et veldig drastisk tiltak.

– For våre foreldre vil dette bli en kjempeutfordring. De har liten plass hjemme, mange barn og lite penger. Skolestenging rammer dem voldsomt, sier han til Utdanningsnytt.

– Fortvila situasjon

Rektor Hilmar Berge Flatabø.

På Tøyen skole har mer enn 80 prosent av elevene minoritetsspråklig bakgrunn. Det er mange sosialboliger i skolens inntaksområde og en høy andel lavinntektsfamilier.

– Jeg stoler på helsemyndighetene som har avgjort at dette er et nødvendig tiltak. Samtidig er dette en fortvila situasjon. Skolestenging rammer dem voldsomt, sier Flatabø, ifølge Utdanningsnytt.

Powered by Labrador CMS