Dagens Tøyenbadet i 2013. En gang i fremtiden skal et splitter nytt badeanlegg stå klart her. Spaden kan settes i jorden i 2019. Foto: Chell Hill, via Wikimedia Commons
Dagens Tøyenbadet i 2013. En gang i fremtiden skal et splitter nytt badeanlegg stå klart her. Spaden kan settes i jorden i 2019. Foto: Chell Hill, via Wikimedia Commons

Det blir nytt badeanlegg på Tøyen likevel, og dagens Tøyenbadet rives

Publisert

Tøyen skulle få et helt nytt badeanlegg. I fjor sa byrådet at det eksisterende heller skulle pusses opp. Nå viser det seg at det ikke er mulig, og dermed blir det splitter nytt badeanlegg likevel.

Det skriver Aftenposten (betalingsmur).

Ifølge Aftenposten skal det nye badeanlegget inneholde:

  • 50x25 meter hovedbasseng
  • Eget stupebasseng
  • Varmtvannsbasseng
  • Barnebasseng
  • Enkle badelandselementer som sklie
  • Tilrettelagt for svømme- og stupekonkurranser på NM-nivå. Badet skal inneholde enkle og rimelige tribuneløsninger
  • Nytt utebad som skal gi et bedre tilbud enn eksisterende utebad
  • Kafé
  • Det legges inn opsjon på flerbrukshall
  • I tillegg skal det nye Tøyenbadet få et helse-, velvære- og terapibad, samt en egen ungdomsavdeling.

Dette er tilbudene som nå skal legges inn i en bestilling på forprosjekt til Kultur- og idrettsbygg.

Dessverre blir det ikke kanal- og bølgebasseng, som en del tilhengere av nytt badeanlegg håpet på. Visstnok på grunn av plassmangel.

Ja, men nei, men ja likevel

Det har gått tre år siden bystyret kom med en stor gladmelding for badefans: Oslo skulle få et splitter nytt badeanlegg på Tøyen. Vedtaket kom etter to år med utredninger, og etter mange flere års klager over mangelen på et moderne badeanlegg som er en hovedstad verdig.

Men så, i oktober i fjor, snudde byrådet. Ifølge Rina Mariann Hansen (Ap), byråd for idrett, hadde en gjennomgang vist at de kunne bevare, utvide og pusse opp, heller enn å rive og bygge nytt. Det skulle spare penger og likevel føre til et mye bedre tilbud, mente byråden.

Nå har en ny vurdering konkludert med at det bør bli nytt anlegg likevel.

– Tilstandsvurderingen til Kultur- og Idrettsbygg viser at det ikke er mulig å gjenbruke den eksisterende bygningsmassen, og da må vi gå videre med et prosjekt som innebærer å rive dagens bad, sier byråd Hansen (Ap).

Setter i gang i 2019

Det er uklart når det nye badeanlegget kan stå klart, men Hansen tror at de skal klare å sette igang med selve anleggsarbeidet i 2019.

Hun mener også at det er en fordel at det skal bygges på samme sted som dagens bad.

– Det fine med å gjøre det på samme sted er at området allerede er regulert for bad. Det betyr at vi slipper en ny, lang omreguleringsprosess. En slik prosess tar jo rundt to år, så nå sparer vi den tida, sier Hansen.

Så da ser det ut til at det bare er å glede seg (og smøre seg med tålmodighet). I tillegg skal muligheten for et midlertidig, mindre badeanlegg et annet sted i anleggsperioden utredes.

 

Powered by Labrador CMS