Politiet sperret av et område på Grønland i Oslo da en bombelignende gjenstand ble funnet i fjor vår. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Politiet sperret av et område på Grønland i Oslo da en bombelignende gjenstand ble funnet i fjor vår. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

18-åringen som plasserte bombe på Grønland utvises fra Norge

Justisdepartementet vil utvise 18-åringen som er dømt til ti måneders fengsel etter å ha satt ut en hjemmelaget eksplosiv innretning på Grønland i Oslo i fjor.

Publisert

Det skriver Nettavisen , som har fått tilgang på vedtaket fra Justisdepartementet.

Den 18 år gamle russiske statsborgeren ble pågrepet 8. april 2017 etter å ha laget en eksplosiv innretning hjemme, som han så satte ut på Grønland.

— 18-åringen sympatiserer med ISIL

I vedtaket står det at "PST mener utlendingen utgjør en trussel mot grunnleggende nasjonale interesser. Politiets sikkerhetstjeneste mener han er radikalisert, at han sympatiserer med ISIL og at han har et tankesett som tilsier at han støtter bruk av vold for å oppnå politiske mål."

Videre står det at PST vurderer det som sannsynlig at han i fremtiden vil komme til å begå "lignende, og mer alvorlige handlinger enn det han ble pågrepet for 8. april 2017", at han flere ganger er observert sammen med sentrale personer i det ekstreme islamistiske miljøet i Oslo, og at PST mener han «har Norge i sitt fiendebilde».

I vedtaket skriver også justisdepartementet at 18-åringen har forklart at han hadde en bombe i en pose da han ble pågrepet.

18-åringen er nå internert på Trandum inntil domstolene har ferdigbehandlet saken.

Powered by Labrador CMS