Gressholmen kro skal fortsette å være et sted for folk fra 0-100 år og skal bevare nostalgien som ligger i veggene. Foto: Eiendoms- og byfornyelsesetaten
Gressholmen kro skal fortsette å være et sted for folk fra 0-100 år og skal bevare nostalgien som ligger i veggene. Foto: Eiendoms- og byfornyelsesetaten

Gressholmen kro har fått nye kroverter som vil bevare nostalgien og servere real og ærlig mat

Publisert

Eiendoms- og byfornyelsesetaten i Oslo kommune har nå inngått en leieavtale med en nye kroverter på Gressholmen kro.

Det har vært stor interesse for å leie Gressholmen kro. Rundt 75 personer deltok på befaringen i februar, og 19 søkere kunne tenke seg å drive stedet.

Kommunens valg falt til slutt på Ann Sung-an Lee, Brian Dahl Weir og Anne Marte Archer. De har sammen en broket bakgrunn fra kultur-, musikk- og restaurantbransjen i Oslo.

Drevet utesteder og servert kunst

Amerikanske Lee har vært involvert i nedlagte Mission taco restaurant og cateringfirmaet The Core Catering. Sammen med Weir er hun medeier i restauranten Way Down South. Archer har gått på kunstakademiet og jobbet som kunstner. De siste sju årene har hun jobbet i baren på Kafe Mono, ledet sykkelkafeen Peloton og arrangert konserter og kulturarrangementer.

– Alle har vi erfaring fra ulike steder i utelivet i Oslo. Vi ser for oss å arrangere intimkonserter og barnekonserter. Konsertene skal være lavmælte, akustiske og morsomme. I tillegg ser vi for oss utekino og boccia-turnering på søndager.

Ifølge Archer skal Gressholmen kro servere real og ærlig mat, slik man får servert på en norsk sommerfest: sjømat, grillmat, sandwicher, salater og picnickurver, som folk kan ta med seg til lunsj.

Gruer seg til å slepe øltraller

– Jeg gleder meg veldig og tror dette blir fantastisk. Vi ble utrolig glade over muligheten til å drive Gressholmen kro. Det er et sommerparadis der ute, sier Anne Marte Archer.

Hun gruer seg litt til logistikken ved det å drive et utested på en øy. For eksempel er det ikke lov med motorisert trafikk der, så drikkevarer og mat må fraktes i traller fra brygga.

– Det blir trening på personalet, kommenterer Archer.

Mange gode søkere

– Vi hadde veldig mange gode søkere som presenterte gode konsepter. Vi tror de tre vi valgte ut vil ivareta atmosfæren der ute på en god måte. Tidligere og nye gjester vil føle seg velkomne, sier kommunikasjonssjef Lena Nesset, i eiendoms- og byfornyelsesetaten..

Hun understreker at det var viktig å finne solide og motivert drivere.

– Gressholmen kro skal være et sted hvor besøkende skal kunne kjøpe forfriskninger og enkle retter av god kvalitet i sommersesongen. I tillegg innbyr kroen til å være en arena for ulike kulturarrangementer.

Når åpner kroen?

Eiendoms- og byfornyelsesetaten sluttfører i disse dager renoveringen på kroen, slik at den er klar for gjenåpning til sommeren. Kommunen legger også opp en sjøledning for vannforsyning til Gressholmen, og fra 1. juli vil innlagt vann for første gang være på plass.

Tidspunktet for åpning avtales med ny driver. Muligens vil kroen åpne før 1. juli, med brus og is, i påvente av at vannet er på plass.

Kontrakten gjelder i første omgang for to år, deretter foretar partene en gjensidig evaluering, før krovertene får en mulighet til å drive stedet i tre nye år. Etter disse fem årene har de en opsjon på å leie i fem nye år. I realiteten gjelder leieavtalen i ti år.

Powered by Labrador CMS