Politiet på åstedet i Brugata i Oslo der en person er alvorlig skadd etter å ha blitt knivstukket. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Politiet på åstedet i Brugata i Oslo der en person er alvorlig skadd etter å ha blitt knivstukket. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Mann pågrepet etter knivstikking i Brugata

En mann er pågrepet, mistenkt for å ha stukket ned en annen mann i Brugata i Oslo sentrum torsdag morgen.

Publisert Sist oppdatert

Personen er alvorlig skadd etter å ha blitt stukket en eller flere ganger, sa operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til NTB torsdag morgen.

Den antatte gjerningsmannen ble pågrepet i en leilighet på Enerhaugen i Oslo bare timer etter hendelsen i Brugata. Pågripelsen skjedde uten dramatikk, opplyser Oslo-politiet på Twitter.

Personen som ble knivstukket, fikk umiddelbart hjelp av ambulansepersonell på stedet og ble kjørt til sykehus for videre behandling av skadene. Politiet kjenner så langt ikke foranledningen til voldsangrepet, men forsøker å bringe klarhet i omstendighetene gjennom avhør av vitner.

Uprovosert angrep

Hendelsen ble meldt til alarmsentralen i 8.30-tida torsdag. Knivstikkingen fant sted utenfor en storkiosk i Brugata, et område hvor det ofte oppholder seg mange narkomane, og hvor det foregår narkotikaomsetning. Den skadde mannen skal være en del av dette miljøet.

En vitne VG har snakket med, sier angrepet skjedde helt uprovosert. Han fulgte etter gjerningsmannen en periode, men vedkommende begynte å løpe da han så at noen fulgte etter ham. Ifølge vitnet ble fornærmede knivstukket i ryggen.

Politiet sikret seg gode bilder av gjerningsmannen fra overvåkingskameraer som dekker åstedet.