Busstoppen ved Kjølberggata.
Busstoppen ved Kjølberggata.

Gamlebyen gror igjen

– Det begynner rett og slett å bli trafikkfarlig, da vegetasjonen nå er så høy, at det vil være vanskelig for bilister å se små barn ved fotgjengerfeltet, forteller Gamlebyen-beboer Jan Peter Svartbekk.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg sendte inn en beskjed om manglende plenklipping via appen Bymelding på grøntområdene ved rundkjøringen Konowsgate - Oslogate - Kongsveien - Mosseveien I fjor sommer. På tampen av sommeren ble det slått. Men samme problem oppstår i sommer, jeg sendte inn melding i Juni, og det ser fortsatt ikke ut, forteller Jan Petter Svartbekk.

Han påpeker at det ikke hjelper å slå vegetasjonen én gang i året. Områdene må holdes nede og klippes jevnlig om det skal se pent ut.

To meter høy burot

Langs Konowsgate, muren rundt Oslo Hospital, vokser det fritt så langt ut på fortauet at man nesten må ut i veibanen.

– Buroten som vokser her er godt over to meter høye. Det er også en plante mange allergikere, inkludert meg selv, reagerer på. Jeg håper vi kan få det litt penere og hyggeligere i bydelen vår.

Konowsgate og muren rundt Oslo Hospital.
Konowsgate og muren rundt Oslo Hospital.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.