Denne gjengen ved Galgen på Vålerenga sørger fortsatt for at folk kan kose seg med restaurantmat.

Galgen på Vålerenga overlever på takeaway og nabolagets støtte. Se oversikten over stedene som leverer mat i byen

— Mange er innom flere ganger i uken, forteller Tamara Gomez ved Galgen på Vålerenga. Se lista over Oslo-restaurantene som leverer takeaway.

Publisert

Selv om koronastengte Oslo ikke gir deg mulighet til å gå ut og spise, kan man fortsatt få kjøpt mat fra flere steder. Nettopp levering av mat er måten Galgen og andre serveringssteder forsøker å overleve på.

Vi merker en stor reduksjon i omsetningen fra åpen restaurant til takeaway. Nå har vi en redusert versjon av vår vanlige meny, men vi har fra denne uken introdusert «ukens burger», forteller Tamara.

Veldig takknemlig

Spisestedet på Vålerenga er ett av flere som har merket oslofolks hjertevarme under korona. På rekordtid fikk Galgen over 150.000 kroner i krisehjelp via en innsamling på nettstedet bidra.no.

— Støtten fra nabolaget har vært enorm, også den siste uken, og mange som er innom ser vi flere ganger i uken. Vi er veldig takknemlige for det, sier styreleder Tamara.

Takeaway-restaurantene

Gamle Oslo/ Grønland

  • GRÅDI: Ligger fint til på Tøyen i Sørligata 40B og her blir det servert middag basert på småretter, godt drikke, snacks, lunsjmeny i ukedagene og brunsjmeny i helgene. Kan bestilles på Ordr.no.
  • Galgen: Holder til i et tradisjonsrikt Vålerenga-trehus i Strømsveien 1, hvor det bys på kaffe, bakst, frokost, lunsj og middag. Menyen består av sandwicher, salater, supper og burgere med eller uten kjøtt, samt frokostretter som tilbys hele dagen.
Galgen oppdaterer takeaway-menyen sin hver uke. Sånn håper de å overleve nedstengningen.
  • Kinabolle: Kinesisk restaurant på Grønland i Tøyengata 2, hvor det blir servert dumplings, nudler og andre kinesiske retter. Kan bestilles på foodora.
  • Funkyfreshfoods: Funkyfreshfoods finner du i Hausmanns gate. Det er en bærekraftig vegansk og økologisk kafé, og de har også catering. De tilbyr takaway gjennom wolt. Holder til i Hausmanns gate 16.
  • BASS: En avslappet gourmetrestaurant på Grünerløkka som serverer sesongrelaterte småretter. Holder til i Thorvald Meyers gate 26C på Grunerløkka.
  • Liebling: En Berlin- inspirert kafé som tilbyr frokost, lunsj og middag på toppen av Grünerløkka med gateadresse: Øvrefoss 4. Her er det mulig å bestille fra Wolt.
  • Farine: Her blir det servert mange forskjellige bakervarer og middag hver dag, de tilbyr takeaway som kan hentes i Normannsgata 44 på Kampen.
  • Åpent bakeri: Norsk håndverksbakeri med fransk inspirasjon med gode bakevarer. Kan bestilles på Amoi. Åpent bakeri har bakerier spredt over hele Oslo. Åpent bakeri holder til i blant annet Dronning Eufemias gate 16

Oslo vest & Majorstua

  • Delicatessen: En lokal tapas-restaurant, med mange gode retter og vin fra Spania. Spisestedet holder avdelinger på Aker Bygge og Grünerløkka stengt, mens avdelingen på Majorstuen i Vibes gate 8A er åpen for takeaway. Her er det mulig å hente i restauranten eller bestille fra Wolt.

— Etter at vi måtte stenge igjen, ble vi nødt til å servere takeaway. Tapas er ikke kjent for takeaway, men vi har hatt noen ok dager, sier Rodrigo Belda fra Delicatessen.

  • Katla: Her får du retter som du kan sette sammen selv fra ulike land. Du kan bestille de hjem eller hente selv i Universitetsgata 12.
  • Asia Aker Brygge: Moderne og fargerik mat inspirert fra Sørøst- Asia. Du kan hente maten i restauranten som ligger på Aker Brygge, eller om du ønsker maten rett hjem, kan du bestille fra Foodora eller Wolt.
  • Der peppern gror: En indisk restaurant hvor du får streetfood, grill og hjemmelaget mat i Fridtjof Nansens plass 7, Kan bestilles hos Weorder.
  • Atelier vietnamese couisine: Ligger til i Skovveien 1 på Frogner, og serverer vietnamesisk tapas. Du kan bestille fra restauranten på Foodora.
  • Alex sushi: Japansk restaurant som serverer sushi og sashimi som holder til i Cort Adelers gate 2 på Solli Plass.
  • My ugly baby: Her blir det servert doughnuts og kaffe. My ugly baby ligger til i Youngs gate 9 på Youngstorget. Kan bestilles på Wolt.
På My ugly baby blir det servert nybrent og fersk kaffe.

— Vi er inne i en utrolig tøff periode. Vi klarer så vidt å holde oss flytende, med vi skal klare oss gjennom pandemien, sier Jørgen Hansrud, daglig leder hos My ugly baby.

Han forteller at Youngstorget er uvanlig tomt fordi mange sitter på hjemmekontor.

— Normalt har vi ikke så mange sitteplasser, så overgangen er ikke så stor. Menyen skifter hver uke og er å finne på Instragram-profilen vår myuglybabyoslo. Du kan bestille fra oss på Amaoi og Wolt. Vi er utrolig takknemlighet for at kundene våre har hjulpet oss gjennom så langt! sier Jørgen.

Sentrum:

  • Mamma pizza: Her serverer de italiensk pizza med sesongrelaterte ingredienser. Kan bestilles på wolt og foodora, holder til i dronningens Gate 22 .
  • Baker brun: Her får du dagsferske håndverksprodukter av høy kvalitet. Ligger til i Klingenberggata 5.
  • Mama pho: Her blir det servert autentisk vietnamesisk mat. Kan bestilles på wolt. Ligger til i Prinsens gate 10.

— Det å holde åpent for takeaway er et bra og trygt alternativ, ettersom situasjonen er som den er, skriver en ansatt i Mama pho til VårtOslo på Instagram.
Menyen deres er fortsatt den samme: Vietnamesisk nudelsuppe, nudelsalat og forretter bestående av friterte
dumplings, ferske vårruller og friterte vårruller.

— Vi justerer mengden vi lager for hver dag, slik at det ikke blir matsvinn, skriver Mama pho.

Powered by Labrador CMS