– All ære til bydelen for at de tar saken. Jeg gleder meg til å se parken i god stand igjen. Foto: Privat
– All ære til bydelen for at de tar saken. Jeg gleder meg til å se parken i god stand igjen. Foto: Privat

Galgeberg park blir satt i stand igjen. Bydel Gamle Oslo tar ansvaret. – Dette ble jo veldig bra

– For en gladsak dette ble. Det er veldig, veldig bra at bydelen tar beboerne på alvor såpass kjapt, sier nabo Maiken Marstrander.

Publisert Sist oppdatert

De siste to årene har Maiken Marstrandergått forbi Galgeberg park to ganger om dagen og sett parken forfalle. Til slutt begynte hun å spørre om også andre la merke til forfallet.

I en lokal gruppe på Facebook skrev hun denne statusen: «Noen som vet hvem som er ansvarlig for den lille parken/skogen/eplehagen som ligger mellom barnehagene i parken på vei opp til Galgeberg? Den har blitt helt neglisjert det siste året. Ingen som klipper gress eller holder den ved like. Nå er det i tillegg en del søppel der. Hvem kan jeg purre på»?

Søppel i brenneslen

– Parken var en fin liten eplehage. Nå ser det ut som en villskog, hvor det ligger søppel og man vasser i brennesle. Når sønnen min har villet stoppe der, har jeg måttet si nei. Og det er synd. Vi småbarnsforeldre savner parken som et sted å henge med barna etter barnehagen, sier Marstrander.

Men parkflekken gror igjen står de dårlig vedlikeholdte lekeapparatene tomme. Foto: Runar Blekken
Men parkflekken gror igjen står de dårlig vedlikeholdte lekeapparatene tomme. Foto: Runar Blekken

Maiken er nærmeste nabo og ser rett ned på parken fra balkongen sin. Nå gleder hun seg til å leke med sønnen sin der etter barnehagen.

– Jeg ringte til bydel Gamle Oslo tidligere i sommer. Jeg snakket med flere personer. En dame fra bydelen opplyste meg om at Galgeberg park var Munkenga barnehages ansvar.

Andre naboer tok kontakt med barnehagen og bymiljøetaten, men ingen ville vedkjenne seg ansvaret for parken. Først da VårtOslo kom på banen ble det fortgang i saken.

Parken er full av brennesle, og midt i denne ligger søppel. Foto: Runar Blekken
Parken er full av brennesle, og midt i denne ligger søppel. Foto: Runar Blekken

– Vi starter oppryddingen neste uke

I dag kom følgende melding fra bydel Gamle Oslo:

– Bydel Gamle Oslo starter opprydding av parken i neste uke. Maiken Marstrander var i kontakt med oss før sommerferien. En av våre ansatte for nærmiljø dro direkte på befaring og meldte om forholdet i parken internt. På grunn av ferieavvikling har det ikke vært mulig å starte opp dette arbeidet før nå, men fra neste uke vil det bli ryddet. Benker og bord som er ødelagt vil bli tatt inn til reparasjon, sier Nina M. Ellingsen, kommunikasjonsrådgiver i bydel Gamle Oslo.

– Årsaken til at dette ikke har blitt gjort tidligere kan skyldes en intern misforståelse om ansvarsholdet hos oss, derfor er vi glad for at Maiken Marstrander tok kontakt med oss og gjorde oss oppmerksom på dette, sier Ellingsen.

– Vi får si fra tidligere

Marstrander selv oppsummerer på denne måten:

– All ære til bydelen for at de tar saken. Jeg gleder meg til å se parken i god stand igjen. Så får vi tenke at beboerne får løfte blikket og si fra tidligere, kanskje det er det vi kan lære. Med god hjelp fra VårtOslo, sier hun.