– Jeg skulle virkelig ønske at ungdommene måtte oppleve en normal skolehverdag, og jeg håper at høsten blir mest mulig normal, sier fungerende rektor Mari Indregard.
– Jeg skulle virkelig ønske at ungdommene måtte oppleve en normal skolehverdag, og jeg håper at høsten blir mest mulig normal, sier fungerende rektor Mari Indregard.

Smitteutbrudd: – Det var med tungt hjerte vi sendte elevene hjem fra Fyrstikkalléen skole

Rektor Mari: «Kjære elever og foresatte på 9.trinn. Skolen har fått bekreftet at ca 30 elever på 9. trinn har testet positivt på Covid-19». Det er på skolene smittetrykket kan bli størst fremover.

Publisert

I løpet av helga var det klart at flere elever på 8. og 9.trinn ved Fyrstikkalléen skole var koronasmittet. Elevene som var friske og symptomfrie fikk likevel beskjed om å møte på skolen mandag morgen.

«Vi kommer til å hurtigteste alle elever, og prioriterer 8. og 9. trinn mandag morgen. Har du testet deg på en av byens teststasjoner eller venter på time, kan du komme på skolen i morgen dersom du er frisk og symptomfri», lød meldingen som gikk ut fra skolen.

«Alle med symptomer og positivt testsvar må følge reglene for smittevern og karantene, og IKKE møte på skolen».

Ny melding mandag morgen

På mandag morgen ble det klart at smittetallene var langt høyere, og melding som ble sendt ut kl 08.53 sa følgende:

«Skolen har nå fått bekreftet at ca 25 elever på 9. trinn har testet positivt på Covid-19. Vi hurtigtester alle elevene nå og har besluttet å sende hjem hele trinnet for å unngå ytterligere smitte og få oversikt over omfanget. Skolen lager i løpet av dagen en plan for digital undervisning. Vi samarbeider tett med smittesporingsteamet i bydel Gamle Oslo. Vi oppdaterer dere etter at de har avgjort veien videre».

Rektor Mari Indregard sendte mandag morgen den tunge beskjeden om at hele niende trinn måtte hjem.
Rektor Mari Indregard sendte mandag morgen den tunge beskjeden om at hele niende trinn måtte hjem.

To ansatte smittet

Fungerende rektor, Mari Indregard, forteller at skolen nå er i ferd med å teste åttende trinn og, etter hvert, tiende trinn. Deretter muligens elevene i videregående skole på Fyrstikkalléen videregående skole.

Også lærerne tilbys hurtigtester. – To ansatte har testet positivt på hurtigtester. En av dem er tilknyttet niende trinn, forteller rektor Indregard.

Om hvorfor smitten er så høy på 9. trinn, forteller hun at elevene der var på en klassetur til Gaustatoppen i forrige uke, men at elevene var testet i forkant. – I løpet av helga etterpå var 25 smittet, sier hun. Dette tallet er etterpå økt til rundt 30.

Håper på en normal høst

Det er ikke med lett hjerte at rektoren tok beslutningen om å sende elevene hjem.

– Vi driver skolen på grønt nivå nå, og vi hadde håpt at vi kunne drive skole som normalt, etter halvannet år med rødt og gult og undervisning hjemme. Nå er det litt usikkert hvordan høsten blir. Det er på skolen vi kommer til å merke smittetrykket best nå, så lenge ungdom ikke har vaksine, sier hun.

– Vi sender hjem hele trinnet fordi det er så mange som er smittet og så uoversiktlig. For å unngå ytterligere smitte, tok vi avgjørelsen om å sende hjem alle elevene, sier Indregard.

– Jeg skulle virkelig ønske at ungdommene måtte oppleve en normal skolehverdag, og jeg håper at høsten blir mest mulig normal. Det var med tungt hjerte vi sendte dem hjem nå, sier hun.

Powered by Labrador CMS