– Johnny lærte oss masse om hvordan man bruker lys når man tar bilder og hvordan man forteller historier med kamera, sier elev Mathias Fjeld.

Videregående-elever fra Fyrstikkalléen videregående debuterer med fotoutstilling

Elever fra Fyrstikkalléen videregående på Helsfyr stiller ut bilder i en galleri-container på Fyrstikktorget. – Vi er glade for å endelig kunne vise frem arbeidet vårt.

Publisert

Utstillingen er en del av prosjektet Canon Young People Programme som elevene ble plukket ut til delta i. Temaet er bærekraft, og elevene fikk en kreativ oppgave som gikk ut på å dokumentere visuelt et bærekraftsmål.

Fotograf og journalist Johnny Haglund var mentor og valgte ut 15 bilder som nå stilles ut for allmennheten.

Johnny har vært på over 500 reportasjereiser og mange av dem kan relateres til nettopp miljø og bærekraft. Gjennom flere sesjoner inspirerte og utdannet Haglund elevene fra Fyrstikkalleen videregående innen fototeknikk og bildets kraft.

48 elever fra Fyrstikkalléen videregående var med på fotoprosjektet.

– Stor entusiasme

– Dette har vært et morsomt og givende prosjekt og jeg merker stor entusiasme blant elevene. De har vært både interessert i temaene og lærevillige når det kommer til teknikker for å formidle historier gjennom bilder, sier Haglund.

Han synes det gir en ekstra dimensjon at bildene skal stilles ut på Fyrstikktorget, så flere kan ta del i det flotte arbeidet.

15 bilder stilles ut i denne fotocontaineren på Fyrstikktorget på Helsfyr.

– Unik opplæring i foto

Lærer Stian Jorde ved Fyrstikkalleen videregående gleder seg stort til utstillingen.

– Vi er glade for å endelig kunne vise frem arbeidet vårt. Dette har vært et prioritert og viktig prosjekt for oss. I tillegg til å dokumentere målsettinger rundt bærekraft, har elevene fått inspirasjon av en dyktig fotograf og unik opplæring i historiefortelling. Vi lærere er imponerte over resultatet, sier Jorde.

Elevene besøker Canons kontor på Holmlia.

Har lært masse

Også elevene synes det er moro å endelig kunne vise frem bildene til andre.

– Dette har vært et veldig gøy prosjekt. Johnny lærte oss masse om hvordan man bruker lys når man tar bilder og hvordan man forteller historier med kamera, sier elev Mathias Fjeld.

Elevene fikk hvert sitt kamera, deretter var det ut på byen og knipse i vei.

Åpningen av utstillingen skjer den 17. november kl. 12, på Fyrstikktorget. Det blir musikk og snorklipping. Utstillingen varer til 1. desember.

Powered by Labrador CMS