Under stopoppgjøret i morgen har Vålerengas iskrigere som ambisjon å stoppe Storhamars vinnerrekke mot dem. Foto: Atle Enersen
Under stopoppgjøret i morgen har Vålerengas iskrigere som ambisjon å stoppe Storhamars vinnerrekke mot dem. Foto: Atle Enersen

Ekte hockey-klassiker i vente når Vålerenga Hockey tar i mot Storhamar i morgen

Publisert Sist oppdatert

Vålerenga hockey kan ikke være fornøyd med høstens poengfangst. Men hockeyrinken på Furuset står nå klar til å ta i mot både Storhamar og tilskuere.

Etter at Hamar-laget brøt Vålerengas dominans og vant mesterskapet tre år på rad på midten av 90 tallet, har det oppstått en helt spesiell rivalitet mellom klubbene. De senere årene er det derimot Stavanger Oilers, i kraft av økonomiske muskler, konkurrentene ikke har kunnet matche.

Lagets hockeykrone er en både Vålerenga og Storhamar sterkt ønsker å ta tilbake. hamaringene er et lite hestehode foran i den kampen akkurat nå. Laget har stor støtte på Hedmarken og kan skilte med et publikumssnitt opp mot 4500. Det gir dem en økonomi til å kunne satse hardt.

En formidabel motstander

Fire lag har skilt seg ut på toppen av tabellen etter at alle lag har møtt hverandre to av fem ganger i serien. Storhamar er at lagene som kjemper om seriegullet. Det er mye snakk om Patrick Thoresen, som naturligvis er en meget god spiller, men han kan forsvinne til en utenlandsk klubb før jul. Han har sikret seg en klausul om nettopp dette.

Men de to spillerne som er vanskeligst å hindre nettkjenninger fra er canadieren Christian Larrivee og Manglerud-gutten Joakim Jensen. En Larrivee i storform er nærmest umulig å stoppe.  Mens Jensen er den største målsniken i norsk ishockey, noe han har vært lenge.

Det er alltid trøkk i kampene mellom VIF hockey og Storhamar. Foto: Atle Enersen
Det er alltid trøkk i kampene mellom VIF hockey og Storhamar. Foto: Atle Enersen

Tabellen etter 18 serierunder:

  1. Lillehammer 42
  2. Storhamar 41
  3. Frisk Asker 40
  4. Sparta Sarpsborg 40
  5. Vålerenga 23
  6. Manglerud Star 20
  7. Stjernen Fredrikstad 19
  8. Stavanger Oilers 18
  9. Lørenskog 15
  10. Kongsvinger 12

VIF har hele 17 poeng opp til fjerdeplass.

Tre strake seire på rad etter to store tap

Ujevnt spill kan nok dommen være over VIF Hockey så langt. Vi har sett glimt av bra spill, men man har ikke klart å gjenta dette i alt for mange kamper. Men kan hende tre strake seire mot henholdsvis Stjernen (1-0), Stavanger (2-1) og Kongsvinger (4-2) bærer bud om bedring.

Som man ser, har disse seirene kommet mot lag på nedre halvdel. Skal VIF ha noen håp om å nå målet om fjerdeplass, må det tas mange poeng også mot topp-4 lagene. VIF har tatt bare fire av 24 mulige poeng mot topp-4.

Vålerenga hockey foran kamp. Foto: Atle Enersen
Vålerenga hockey foran kamp. Foto: Atle Enersen

Er back-krisen over?

VIF har hatt få backer tilgjengelig i flere av kampene. En kombinasjon av sykdom, skader og karantene har gjort at laget i enkelte kamper har vært nede i fem backer.

Nå skal veteranen Morten Ask være tilbake fra skade, og det er bare en syk Anders Braavold som fortsatt mangler. Trener Roy Johansen har ønsket seg en ny back, og nå ser det ut til at han skal bli bønnhørt.

Daglig leder, Gunnar Thøgersen, kunne opplyse på et møte med supporterne, i regi av Klanen, at klubben håper å ha på plass en ny back innen 14 dager.

Ny tribune klar i Furuset Forum

I tide til storkampen mandag har nå VIF fått alle godkjenninger på plass for å ta i bruk en midlertidig ståtribune som har plass til 600 tilskuere. Det er et krav for eliteserie-haller at det er minimum 2000 plasser. Dette er nå innfridd, etter at en smalere hockeyrink i Forum gjorde det mulig å få opp tribunen.

Ex daglig leder i VIF hockey, Gunnar Thøgersen. Foto: Atle Enersen
Ex daglig leder i VIF hockey, Gunnar Thøgersen. Foto: Atle Enersen

Den ser veldig provisorisk ut, og mange har undret seg på om sikkerheten er godt nok ivaretatt. Til VårtOslo sier daglig leder Thøgersen at alt det sikkerhetsmessige er i orden og at all annen logistikk er på plass. Det er bare å låse opp døra, sier Thøgersen.

Så spørs det om det blir behov for disse plassene. Mandag og TV-kamp er en utfordring i så måte. Men skal man få med seg topp ishockey-kamp på beste måte, anbefales det å se kampen live!