Kripos advarte politiet om å slippe mannen fri, ifølge TV2, men han ble likevel løslatt. Foto: Morten Lauveng Jørgensen
Kripos advarte politiet om å slippe mannen fri, ifølge TV2, men han ble likevel løslatt. Foto: Morten Lauveng Jørgensen

Mann siktet for å ha voldtatt kvinne på åpen gate på Majorstuen

En mann i 20-årene er siktet for å ha voldtatt en kvinne på Majorstuen tidligere i desember. Uken før ble han pågrepet for et annet tilfelle, men politiet slapp ham fri: «Vi gjorde alt etter boka».

Publisert Sist oppdatert

Ifølge siktelsen ble kvinnen truet med kniv og voldtatt gjentatte ganger natt til 8. desember.

Mannen, som er fransk statsborger, har erkjent å ha hatt samleie med kvinnen, men hevdet at det var frivillig. Dette avfeide retten som lite troverdig.

Han er nå varetektsfengslet i fire uker, og retten har lagt vekt på at mannen er bosatt i Frankrike, og at det derfor er en fare for at han rømmer landet dersom han slippes fri.

Plaget kvinne

Én uke før hendelsen på Majorstuen ble mannen pågrepet av Øst politidistrikt etter å ha plaget en kvinne i Lillestrøm i 15 timer, ifølge TV2. Mannen skal først ha blitt invitert inn i boligen sammen med en felles venn, før han så satte seg på toalettet for å onanere.

Kvinnen bad ham om å gå, men han nektet. Han kom senere tilbake og banket på vinduet og sendte SMS-er.

– Fulgte boka

Etter at han ble pågrepet av politiet, utførte Kripos en bakgrunnssjekk på mannen. Han har en rekke voldtektsdommer bak seg og blir beskrevet som voldelig, farlig og mulig bevæpnet. Kripos advarte politiet om å slippe mannen fri, ifølge TV2, men han ble likevel løslatt. Én uke etterpå ble han altså pågrepet for voldtekten.

Øst politidistrikt skriver i en epost til TV 2 at «de gjorde alt etter boka» og at de «ikke kunne gjort noe som helst annerledes».