Rektor Merete Hansen og Stella Whist (t.v), elevrådsrepresentant ved Ruseløkka skole, hvor både gutten som omkom gikk på skole, og også en av dem som er kritisk skadet er elev tirsdag før Minnemarkering. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Rektor Merete Hansen og Stella Whist (t.v), elevrådsrepresentant ved Ruseløkka skole, hvor både gutten som omkom gikk på skole, og også en av dem som er kritisk skadet er elev tirsdag før Minnemarkering. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

– Vi er dypt bekymret for vår elev og har et sterkt håp om at han skal klare seg

En preget Ruseløkka skole holdt i dag minnemarkering for eleven som omkom i tunnelulykken i Oslo.

Publisert

— Vi har minnestund for tiendetrinnselevene som er mest berørt. Stemningen er veldig preget. Fra i morgen prøver vi å komme tilbake til en normal og forutsigbar skoledag, sier skolens rektor Merete Hansen til NTB.

Rektoren sto for minneord under samlingen, mens assisterende rektor Mona Felumb Holmgren leste opp noen av minneordene som elevene selv har skrevet til gutten som omkom. Flere av elevene sang under minnestunden, og hver enkelt elev tente et lys.

Den omkomne gutten er født i 2003 og oppvokst i Drammen. De to andre jevnaldrende ungdommene, en 16 år gammel jente og en 15 år gammel gutt, er innlagt på Haukeland sykehus i Bergen med alvorlige skader.

– Håper hun vil klare seg

Begge guttene var elever ved Ruseløkka skole i Oslo, mens jenta går på Børresen skole i Drammen.

— Jenta er elev hos oss, og vi er i dyp bekymring over hennes situasjon. Vi har et sterkt håp om at hun vil klare seg, sier fungerende rektor Trine Hagberg ved Børresen skoletil Drammens Tidende.

Hageberg opplyser at Drammen kommune har satt ned et kriseteam som skal støtte skolen i å ivareta elevene når de er tilbake på skolen etter endt vinterferie mandag.

Ved Ruseløkka skole blir elever med behov for samtaler ivaretatt av helsesøster og et kriseteam.

Etterforsker ulykken

Gutten omkom i en togtunnel på Filipstad i Oslo, der anlegget har en spenning på 15.000 volt. Med ham var den jevnaldrende gutten fra samme klasse og den 16 år gamle jenta fra Drammen.

Politiet etterforsker saken med stort trykk, ikke minst for å finne hvorfor tenåringene var inne i tunnelen. Men tirsdag ettermiddag hadde Oslo politidistrikt ikke kommet nærmere noe svar.

— Vi venter på at tilstanden til de to som ligger på sykehus, blir slik at vi kan avhøre dem, sier seksjonssjef Rune Skjold i Oslo politidistrikt til NTB.

Vil hindre lignende ulykker

I avhør vil de to ungdommene blant annet bli spurt om hvordan de kom i kontakt med det strømførende materiellet. Statens havarikommisjonen undersøkte tunnelen der ulykken skjedde.

— Vi er på befaring for å undersøke om det er noe av sikkerhetsmessig karakter som ikke var på plass, og som kunne ha forhindret ulykken. Samtidig innhenter vi informasjon for å se hvilke tiltak vi kan gjøre for å forhindre lignende ulykker i fremtiden, sier avdelingsdirektør for jernbaneavdelingen i Statens havarikommisjon, Kurt Olsentil VG.

Lignende ulykke i 2002

I november 2002 omkom en 17 år gammel gutt i en lignende ulykke på en hensettingsplass for togsett på Filipstad.

Han hadde tagget vognsett som sto ute på oppstillingsplassen. 17-åringen omkom da han kom i kontakt med høyspent materiell på taket av et togsett.

Området der søndagens ulykke inntraff, er sperret av med gjerder.