Flere av overgrepene skuespilleren i 20-årene er dømt for skal ha foregått i leiligheten hans på Tjuvholmen.  Foto:  Wojtek Gurak / flickr
Flere av overgrepene skuespilleren i 20-årene er dømt for skal ha foregått i leiligheten hans på Tjuvholmen. Foto: Wojtek Gurak / flickr

Skuespiller dømt for vold og hallikvirksomhet på Tjuvholmen

En skuespiller i 20-årene er i Oslo tingrett dømt til fem års fengsel for blant annet grov vold mot en ekskjæreste og for hallikvirksomhet.

Publisert Sist oppdatert

Mannen møtte i retten i begynnelsen av juni. I tillegg til at han er dømt for grov vold mot en ekskjæreste og for hallikvirksomhet, er mannen også dømt for å ha kastet lapskaus på en fengselsbetjent, samt for vold og trusler og det som betegnes som forsøk på ran av en fotballtrener.

Flere av overgrepene skuespilleren er dømt for skal ha foregått i hans leilighet på Tjuvholmen, skriver Nettavisen.

Eks-kjæreste glad for å bli trodd

Til sammen er mannen dømt til å betale over 1,5 millioner kroner i erstatning, i tillegg til over en halv million kroner i inndragning til staten for det politiet mener han har tjent på kriminell virksomhet, skriver Nettavisen.

— Vi er godt fornøyd med dommen. Min klient er glad for å ha blitt trodd på alle punkter, sier eks-kjærestens bistandsadvokat Kim Gerdts til Nettavisen.

Det er ikke kjent hvordan tiltalte stiller seg til dommen, og om han eventuelt vil anke.

Ifølge Nettavisen er mannen i tillegg tiltalt for grov vold i en sak som blir behandlet i en separat rettssak.