Leder for Felles enhet for operativ tjeneste i Oslo politidistrikt, Johan Fredriksen, sier at politiet var klar over spenningene mellom de to gruppene som demonstrerte i Oslo lørdag, men at politiet skal ha gode grunner til å sette enda strammere rammer. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Oslo-politiet: Skal ha gode grunner til å sette strengere demonstrasjonsrammer

Politiet sier at de før demonstrasjonene i Oslo lørdag visste om spenningene mellom demonstrantene, men at gode grunner skal til for å sette strengere rammer.

Publisert

Det oppsto masseslagsmål og uro i Oslo sentrum da pro- og antityrkiske demonstranter barket sammen lørdag ettermiddag.

Leder for Felles enhet for operativ tjeneste i Oslo politidistrikt, Johan Fredriksen, sier til NRK at politiet var klar over spenningene mellom demonstrantgruppene, men at de regnet med at to timer mellom demonstrasjonene ville være tilstrekkelig.

– Meningsmotstandere ønsker ofte å demonstrere samtidig. Et mellomrom på to timer var det vi fikk til. Vi skal ha gode grunner til å sette strengere rammer enn dette, så lenge folk følger norsk lov, sier han til kanalen.

Demonstrasjonen ved den tyrkiske ambassaden lørdag forflyttet seg til sentrum og til en butikk på Karls Johans gate. Foto: Lars Bryhn Nyland / NTB scanpix

Brukte tåregass

På forhånd var det varslet to demonstrasjoner utenfor den tyrkiske ambassaden på Frogner i Oslo. Den protyrkiske markeringen begynte klokka 13, mens den antityrkiske markeringen startet klokka 15.

Politiet var ikke klar over at de antityrkiske demonstrantene skulle gå i samlet marsj tilbake til sentrum, og måtte ved en anledning ty til tåregass for å få kontroll på demonstranter som sloss inne i en Body Shop-butikk. Sju personer ble pågrepet eller innbrakt av politiet i forbindelse med bråk og slåssing under markeringene.

Powered by Labrador CMS