Miramichi 19, M19, står utenfor Vigeland-museet. Foto: Vigeland-museet
Miramichi 19, M19, står utenfor Vigeland-museet. Foto: Vigeland-museet

På onsdag forsvinner Frogners landemerke M19

Publisert

Den blå stålskulpturen M19 fjernes fra den faste plassen utenfor Vigeland-museet. Men det finnes håp, skulpturentusiaster...

Mange folk som bor eller er innom Frogner har nok fått med seg den irrblå stålstatuen Miramichi 19, eller ganske enkelt "M19", på plenen utenfor Vigelands-museet.

Laget av kunsteren Sverre Wyller, som er født i Oslo men har bodd i Tyskland siden helt siden 1982, ble den plassert ved museet i forbindelse med Norsk skulpturbiennale i 2011.

Nå er det altså slutt, men bare inntil videre.

Får seg en makeover

Kulturetaten har nemlig inngår kontrakt om å demontere, restaurere og så remontere M19.

— Onsdag demonterer vi Sverre Wyllers stålskulptur M19, forteller kulturetatens kommunikasjonsrådgiver Alv Hågård Gustavsen.

— Denne skal sandblåses og lakkeres før den setter på plass i igjen etter påske. Arbeidet utføres etter Sverre Wyller sine anvisninger.

Etter restaurareringen skal skulpturen få en ny, permanent plassering foran Vigeland-museet.

Et levende skulpturmuseum

M19 ble i 2016 innkjøpt av Oslo kommunes kunstsamlinger. Og etter en liten ferie blir den altså et permanent, og oppusset, skue utenfor Vigelands-museet.

— Vigeland-museet har en ambisjon om å være et levende skulpturmuseum og derfor er det viktig å ha samtidsskulpturer i tillegg til verker av Gustav Vigeland, sier Gustavsen.

I år arrangerer Norsk Billedhoggerforening den niende Norsk Skulpturbiennale i samarbeid med Vigeland-museet. Biennalen vil bli vist i Vigeland-museet i perioden juni - august.

 

 

Powered by Labrador CMS