Nå kan folk finne frem til skulpturkunsten langs Oslofjorden med mobilen. Skulpturen i bakgrunnen på bildet er Eyes ved Tjuvholmen. Foto: Katrine Lunke
Nå kan folk finne frem til skulpturkunsten langs Oslofjorden med mobilen. Skulpturen i bakgrunnen på bildet er Eyes ved Tjuvholmen. Foto: Katrine Lunke

Denne nye nettguiden viser deg skulpturer langs Oslofjorden, fra Bjørvika til Fornebu

Hundrevis av skulpturer ligger som skjulte perler langs gang- og sykkelstier ved Oslofjorden. Nå gir en ny, mobiltilpasset nettguide deg oversikt over hvordan du kan kombinere friluftsliv og kunstopplevelser langs deler av denne ruta.

Publisert

Stiftelsen Tjuvholmen skulpturpark lanserer en mobiltilpasset nettside som skal lede folk frem til skulpturkunsten ved fjorden, ifølge en pressemelding fra stiftelsen. Foreløpig viser Skulpturfjorden.no to kunstløyper. Den ene fra Bjørvika til Tjuvholmen, den andre fra Frognerkilen og ut til Fornebulandet.

– Vårt mål er å gjøre den fantastiske kunsten langs Oslofjorden enkelt tilgjengelig for folk i alle aldre, sier prosjektleder Marit Albertsen på vegne av Stiftelsen Tjuvholmen Skulpturpark.

– Fantastisk synliggjøring av Oslo

Den nye nettsiden har både kartforklaringer som bringer deg frem til skulpturene langs fjorden, og beskrivelser på norsk og engelsk av kunstverkene du kan se.

VisitOSLO, som jobber for å markedsføre Oslo, er positive til det nye kunstinitiativet.

– Dette er en fantastisk måte å få synliggjort hvordan Oslos fjordområder byr på kombinasjonen av store natur- og kunstopplevelser. Vi tror og håper dette blir et tilbud både Oslo-beboere og besøkende fra inn- og utland vil benytte seg av, sier Christian Lunde, administrerende direktør i VisitOSLO.

Christian Lunde i VisitOSLO og Marit Albertsen i Stiftelsen Tjuvholmen Skulpturpark. Skulpturen er Spalt ved Tjuvholmen. Foto: Katrine Lunke
Christian Lunde i VisitOSLO og Marit Albertsen i Stiftelsen Tjuvholmen Skulpturpark. Skulpturen er Spalt ved Tjuvholmen. Foto: Katrine Lunke

Felles plattform

Skulpturfjorden.no viser foreløpig vei til 22 skulpturer langs Oslofjorden, men målet er å inkludere flere kunstverk på sikt.

– Stiftelsen vil bidra til å lage en felles plattform som viser mangfoldet av skulpturer langs Oslofjorden. Tanken er at flere kan komme inn i prosjektet, og at det er åpent for å koble på flere løyper og verk etter hvert, sier prosjektleder Albertsen.

— Skulpturparker som Ekebergparken, Henie Onstad kunstsenter og Tjuvholmen skulpturpark er for eksempel også gode destinasjoner for beboere og besøkende, sier hun.

Dette er Skulpturfjorden.no

  • Nettside som foreløpig presenterer to skulpturløyper i Google-kart:
    • Byløypa med 11 skulpturer, egnet for å oppleves til fots. Byløypa strekker seg fra Den Norske Opera & Ballett i Bjørvika, til Akershuskaia, via Rådhusplassen og ut på Aker Brygge og Tjuvholmen skulpturpark ved Astrup Fearnley Museet.
    • Fjordløypa med 11 skulpturer over en noe lengre distanse, egnet for syklende. Fjordløypa strekker seg fra Frognerkilen, ut til Bygdøy, via Bestumkilen og til Fornebulandet.
  • Interesserte kan se bilde og lese mer om hver enkelt skulptur, og om kunstneren bak.
  • Skulpturfjorden er et pilotprosjekt fra Stiftelsen Tjuvholmen skulpturpark.
Powered by Labrador CMS