Høyest luftforurensing er ventet i de indre bydelene. Og verst er det i rushtiden. Illustrasjonsfoto: MPCA https://www.beairawaremn.org
Høyest luftforurensing er ventet i de indre bydelene. Og verst er det i rushtiden. Illustrasjonsfoto: MPCA https://www.beairawaremn.org

Kommunen advarer mot høy luftforurensing flere steder i Oslo

Barn med astma og voksne med alvorlige hjerte og kar- eller luftveislidelser bør ikke oppholde seg i de mest forurensede områdene, advarer Oslo kommune. Verst blir det på Grünerløkka, Sagene, Torshov, Frogner og Majorstuen i kveld og onsdag ettermiddag og kveld.

Publisert Sist oppdatert

Oslo kommune advarer om høy luftforurensing både tirsdag kveld og onsdag. Folk i risikogrupper anbefales å holde seg unna de mest trafikkerte områdene i byen.

Tirsdag har det vært et moderat til høyt forurensningsnivå langs større veier, og et høyt forurensningsnivå langs sterkt trafikkerte veier, skriver kommunen på sine nettsider.

Verst i indre bydeler

De høyeste konsentrasjonene ventes i forbindelse med rushtidene og tidlig på kvelden både tirsdag og onsdag. Det er veistøv og til dels eksos som forurenser. På kvelden ventes det også et moderat forurensningsnivå fra svevestøv i områder med vedfyring, som for eksempel Grünerløkka, Sagene, Torshov, Frogner og Majorstuen.

Også onsdag meldes det om et moderat forurensningsnivå langs større veier, og et moderat til høyt forurensningsnivå langs sterkt trafikkerte veier, spesielt i rushtidene.

Barn med luftveislidelser som for eksempel astma og bronkitt, samt voksne med alvorlige hjertekar- eller luftveislidelser bør begrense sin utendørsaktivitet og ikke oppholde seg i de mest forurensede områdene.