BodyChallenge i Frognerparken i mars. Foto: Nina Albertsen
BodyChallenge i Frognerparken i mars. Foto: Nina Albertsen

BodyChallenge tilbyr gratis trening og kostholdsveiledning i Frognerparken

Publisert

Hvis du liker å trene ute og vil komme i form raskt, kan Bodychallenge være noe for deg, ifølge arrangørene.

Like sikkert som at våren kommer hvert år, er det at mange samtidig får ekstra treningsmotivasjon. Og hvis du vil komme i form før sommeren, lover BodyChallenge deg en måte å gjøre det på i Frognerparken - gratis.

— Man kommer i form. Det er enklere å komme i form sammen med andre, særlig hvis det er lenge siden man har trent. Vi har det veldig sosialt og gøy, sånn at man blir kjent med veldig mange nye mennesker, og så får man kanskje en ny omgangskrets, sier BodyChallenge-coach Nina Albertsen til VårtOslo.

Tilbudet inkluderer blant annet trening og kostholdsveiledning.

Store på Jessheim, nå er det Oslos tur

De startet opp i Oslo for bare fire uker siden, men de siste to årene har de hatt et lignende treningsopplegg på Jessheim som de kaller FitCamp.

— På Jessheim er det en stor og fin gjeng som har et veldig godt samhold. Der arrangerer vi også trening utenom gruppa, som for eksempel hvis noen har lyst til å dra på skitur. Det er også veldig godt å trene ute. Selv om det er veldig surt og kaldt, får man jo bare kle seg deretter.

— Vi kjører en form for tabata, og viser lette og vanskelige øvelser som man kan velge mellom sjøl på treninga, og i det tempo man orker. Vi har hatt folk som vært skikkelig dårlig trent og skikkelig godt trent, og begge grupper har fått fullt utbytte av treninga, sier Albertsen.

Deltagere på en av de første BodyChallenge i Frognerparken en hustrig marskveld. Foto: Nina Albertsen
Deltagere på en av de første BodyChallenge i Frognerparken en hustrig marskveld. Foto: Nina Albertsen

Tilknyttet firma som selger ernæringsprodukter

Et gratis treningstilbud inkludert kostholdsveiledning. Finnes det en hake?

Arrangørene av konseptet er selvstendige Herbalife-distributører.  Herbalife er et amerikansk "multi-level marketing"-selskap (MLM) med fokus på ernæringsprodukter som opererer i dusinvis av land.

Herbalife har vært involvert i flere kontroverser knyttet blant annet til finansieringsmodellen deres, men Albertsen avviser at man må bli med i Herbalife eller kjøpe produktene for å bli med på treningen. Hun sier også at konseptet med gratis trening ikke er et arrangement i regi av Herbalife.

— Vi promoterer en sunn og aktiv livsstil, og vil som mange andre få flest mulig i helsebringende aktivitet. Hvis man har lyst på et litt lengre og sunnere liv, er det jo greit å ha et visst aktivitetsnivå. På våre treninger får man tilbud om å kjøpe klippekort som gir deltagerne riktig ernæring under og etter trening, men det er ikke et krav, sier Albertsen.

Her viser to deltagere frem drikkeflasker med Herbalife-merkevare trykket på som de har fått tildelt. Foto: Nina Albertsen
Her viser to deltagere frem drikkeflasker med Herbalife-merkevare trykket på som de har fått tildelt. Foto: Nina Albertsen

Nye deltagere får smaksprøve på Herbalife-shakes

Deltager får tilbud om å kjøpe klippekort med åtte klipp, noe som gir energidrikken CR7 drive under trening og en shake for restitusjon etter trening.

— Siden vi gjør dette gratis og siden vi også er Herbalife-distributører, forbeholder vi oss retten til å snakke litt om produkter, men dette gjøres sammen med generell kostholdsprat. Alle blir tilbudt en prøvepakke med seks Herbalife-frokoster i smoothie-form gratis. Det er ingen betingleser med en sånn pakke, og har man ikke lyst til å fortsette etter de seks dagene, så er det helt greit. Man kan allikevel trene videre med oss. Har man lyst til å fortsette med frokostene, tar vi en ny prat.

— Herbalife-shaken inneholder proteiner, vitaminer, mineraler, fiber - veldig mye man ikke får i seg nok av med en vanlig frokost. De som er veldig flinke med kosthold, og har tid til å ordne alle næringsgrupper til frokost, får jo i seg det de trenger. Men dette gjelder ikke alle mennesker. De fleste hiver i seg en brødskive eller knekkebrød, og det er ikke nok til å starte dagen med. Så er man trøtt, sliten og ufokusert frem til lunsj, og sliter med ustabilt blodsukker, kan en Herbalife-shake være et godt alternativ.

Fireukers lavtterskeltilbud

Bodychallenge er et lavtterskeltilbud som skal passe for alle. Hver Bodychallenge varer i fire uker, selv om man kan fortsette så lenge man vil ved å tilpasse treningen til eget nivå.

— Det skal være enkelt å klare å komme seg ut av sofaen, over dørterskelen og ut i aktivitet. For terskelen kan jo være veldig høy for mange. På en Bodychallenge starter vi gjerne med enkle øvelser, og så blir det litt tøffere i fjerde uke, slik at man ser at det har vært fremgang.

Hvis Bodychallenge i Oslo viser seg å være populært nok, planlegger de å holde på året rundt.

BodyChallenge prøvde også ut en treningsøkt på den lille stranda ytterst på Tjuvholmen.
BodyChallenge prøvde også ut en treningsøkt på den lille stranda ytterst på Tjuvholmen.

Individuell oppfølging og kostholdsråd

I starten av hver treningsperiode kan de som vil, avtale en individuell samtale med en av coachene.

— Veldig mange har et mål eller et ønske om å for eksempel gå ned i vekt, opp i muskler, eller få mer energi. For å klare å se hva hver enkelt deltager satser på har vi disse frivillige individuelle samtalene. Før samtalen går deltagerne igjennom en nettbasert livsstilstest med fokus på kosthold, og resultatene går vi gjennom i samtalen.

De som ønsker det kan også få en gratis "kroppsscanning" av den typen man kan kjøpe på treningssenter. Dette er bare en veiledning, da disse scanningene ikke er 100%. Det settes opp en matplan basert på hva de mener behovene til akkurat den personen er.

Praktisk informasjon

BodyChallenge arrangerte et nettbasert informasjonsmøte for deltagere i dag. Selv om du ikke rakk det, inneholder eventsiden på Facebook en del relevant informasjon.

Selve treningsøktene gjennomføres mandager klokken 19.00 og onsdager klokken 18.00. Oppmøte er ved Monolitten i Frognerparken. Neste treningsperiode begynner nå på onsdag. Du kan lese mer om BodyChallenge her og melde deg på ved å henvende deg til dem på samme sted.

Powered by Labrador CMS