Henriette Thommessen i trivelige Homannsbyen fortviler over barnehagenedleggelse.
Henriette Thommessen i trivelige Homannsbyen fortviler over barnehagenedleggelse.

Grønneberg barnehage i Homannsbyen vedtatt nedlagt. - Det føles som om de ikke vil ha barnefamilier her

— Jeg er veldig lei meg, sier Henriette Thommessen, mor til to barn i barnehagen. — Det er vi alle sammen, alle vi foreldrene som har stått på for å redde barnehagen. Mange vurderer nå å flytte.

Publisert

VårtOslo skrev nylig om Frogner bydels initiativ for å legge ned Grønneberg barnehage i Homannsbyen. Nå er det fattet vedtak om nedleggelse. Barna skal flyttes til den nærliggende Bygården barnehage.

Foreldre sier at de vil flytte

Thommessen sier at bakgrunnen for arbeidet med Homansbysatsingen var nettopp en bekymring for barnehagetilbudet. Hun mener at vedtaket undergraver hele satsingen.

— Jeg har snakket med mange foreldre i etterkant av beslutningen, og flere er helt bestemte på at de nå vil flytte eller bytte barnehage. Det er veldig synd, for det vil bryte båndene mellom barna og ødelegge det fine samholdet i nærmiljøet.

Beslutningsprosessen har vært dårlig, mener Thommessen. - Vi er veldig opprørte, og vil vurdere å flytte.
Beslutningsprosessen har vært dårlig, mener Thommessen. - Vi er veldig opprørte, og vil vurdere å flytte.

Ifølge Thommessen fryktet foreldrene at nedleggelsen ville føre til at nye barn ikke ville få plass til opptaket neste høst.

— Men det blir ikke noe problem hvis så mange som det ser ut til flytter eller bytter barnehage. Alle som har sett barnehagen de større barna skal flyttes til, vet at det er et sted som ikke er egnet til større barn, verken inne eller ute, sier Thommessen.

Dårlig beslutningsprosess

Thommessen mener beslutningsprosessen har vært dårlig og at bydelen burde involvert foreldregruppen tidligere for å sikre et bedre beslutningsunderlag. Spesielt reagerer hun på bydelsdirektørens påstand om splittelse blant foreldrene.

— Det er rett og slett ikke sant. Vi samlet inn underskrifter fra foreldre i begge barnehagene, og samtlige, med unntak av én, signerte og støttet arbeidet mot nedleggelse.

På spørsmål om de kommer til å flytte, sier Thommessen at de fortsatt er opprørte og at de vil vente med å ta en beslutning.

— Vi hadde sett for oss å bli her, men nå vet vi ikke lenger.

Forslag om utsettelse av vedtaket ble nedstemt

Tore Wilken Nitter Walaker (Venstre) sier i en kommentar at Venstres forslag om å utsette nedleggelsen til tallene fra hovedopptaket i vår er klare, kun fikk Venstres og Fremskrittspartiets stemmer.

Bydelsrepresentant for Venstre, Tore Wilken Nitter Walaker sier han kommer til å følge opp saken.
Bydelsrepresentant for Venstre, Tore Wilken Nitter Walaker sier han kommer til å følge opp saken.

— De sosialistiske partiene har dermed, sammen med Høyre, sørget for å legge ned nok en kommunal barnehage. Venstre forstår behovet for å legge ned barnehagekapasitet, men vi ville ventet med beslutningen til april 2022, for å se opptakstallene til barnehagene i Homansbyen.

Walaker sier han vil følge opp saken.

— Vi kommer til å følge opp søkertallene framover, og naturligvis spesielt hvor mange som søker seg til Bygården barnehage til våren. Dersom søkertallene er lave, kan det tolkes i to retninger: Enten at det var et synkende og mindre behov for barnehageplasser i området, eller at foreldre med små barn flytter bort eller ikke flytter inn i området på grunn av dårlig barnehagedekning, sier han.

— Vi vil ha barnefamilier i sentrum

Walaker understreker at det ikke er slik at bydelen ikke vil ha barnefamilier her i området.

— Den nyåpnede Ruseløkka skole viser at byen har satset på at det skal bo barnefamilier i sentrum. Vi har også sørget for å redusere trafikktrykket utenfor skolen. Vi ønsker også flere tiltak som kan medføre at det blir fint for barnefamilier å bo i sentrum. Kanskje vi kan få et parkeringsfritt område i nedre del av Hegdehaugsveien, med mange fine utendørs tilbud til barn? Det vil Venstre jobbe for framover, sier han.

Powered by Labrador CMS