Praktbygget i Sommerrogata 1. Her ligger bydelsadministrasjonen til bydel Frogner. Foto: Wikimedia Commons

Frogner bydelsadministrasjon kan ende som Stordalen-hotell

I september 2018 flytter bydel Frogner fra de gamle praktlokalene i Sommerrogata til nye lokaler i Drammensveien.

Det sitter mye historie i dagens lokaler til bydel Frogner. Bygget, som tidligere var hovedkvarter for Oslo Lysverker, er regnet som en av hovedstadens arkitektoniske perler. Særlig kjent er veggmaleriene inne i bygget. I dag disponere bydel Frogner lokalene sammen med Vestkantbadet, men bygget er nå solgt til Petter Stordalen.

1. september neste år flytter Bydel Frogner inn i nye lokaler i Drammensveien 60.

Hele bydelen på flyttefot

— Dette er et fantastisk lokale, men tiden er i ferd med å løpe fra det, sier prosjektleder for de nye lokalene, Knut R. Sande til VårtOslo.

Hele bydelen, med dets tjenestetilbud og NAV-kontoret, vil følge med på flyttelasset til Drammensveien. Her vil tilgjengeligheten for publikum bli bedre enn i dag.

— Dagens bygg egner seg svært dårlig når det gjelder tilgjengelighet for funksjonshemmede. Dette vil vi se en stor bedring i, sier Sande.

Fra bydelsadministrasjon til hotell

De nye lokalene vil også gi bedre muligheter til kontakt med bydelens innbyggere.

— De nye lokalene gir oss større møteromsareal enn i dag. Da blir det enklere å invitere inn bydelens innbyggere til foraer og diskusjoner. Målet er å skape en mer levende bydel, sier Sande.

Talsperson for Petter Stordalen, kommunikasjonsrådgiver Mathilde Vik Magnussen, opplyser til VårtOslo at det foreløpig ikke er avgjort hva lokalene skal brukes til, men at det muligens vil bli bygget hotell på stedet.

Praktbygget i Sommerrogata 1 Bydel Frogner nå flytter fra. Foto: Gunnar S. Gundersen
Praktbygget i Sommerrogata 1 Bydel Frogner nå flytter fra. Foto: Gunnar S. Gundersen

 

 

 

 

 

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer