Legeforeningen er ikke imponert over Oslo universitetssykehus' evne til å behandle varsler.  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Legeforeningen er ikke imponert over Oslo universitetssykehus' evne til å behandle varsler. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Tre sykehusansatte i Oslo sagt opp etter trakasseringsvarsler

Tre ansatte ved Oslo universitetssykehus mistet i fjor jobben på grunn av varsler om trakassering. Totalt kom det ni varsler ved sykehuset i 2018.

Publisert

Sykehusets varslingsombud konkluderte med at det forelå kritikkverdige forhold ved de tre varslene, skriver Aftenposten. En av de oppsagte var i en lederstilling.

Seks av de ni varslene i fjor ble levert direkte til varslingsombudet. Sykehuset gjorde det enklere å varsle om trakassering etter metoo-kampanjen. Ledelsen antar at det er årsaken til fjorårets økning. I 2017 kom det ingen varsler.

– Stor belastning for varsleren

Mens personaldirektør Susanne Flølo mener sykehusets varslingsavdeling er rustet til å behandle sakene, er Legeforeningen ikke imponert. Sjefadvokat Frode Solberg i Legeforeningen har bistått en kvinnelig varsler som sluttet ved sykehuset fordi hun etter åtte måneder opplevde saksgangen som belastende.

– Det har vært en stor belastning for legen som varslet, og sikkert også for ham som ble varslet om. Det er viktig i slike saker at arbeidsgiver sørger for progresjon i saksbehandlingen, sier Solberg.

Juridisk rådgiver Randi Borgen ved sykehuset svarer at sakene tar lang tid å behandle fordi det er viktig å gjøre et grundig arbeid.

Powered by Labrador CMS