– At flere velger å kjøre i ruset tilstand ser vi meget alvorlig på, sier seksjonsleder Frode Andreassen i Oslo politidistrikt.

Politiet: – Aksjon Skolevei viser behov for synlig og forebyggende politi rundt skolene

Resultatene fra 95 kontroller og to uker med Aksjon Skolevei rundt Oslos skoler endte med 570 forenklede forelegg. – Vi opplever at mobiltelefonen, for mange, er blitt en naturlig forlengelse av hånden også under bilkjøring.

Publisert

– Årets Aksjon Skolevei viser at det er behov for et synlig og forebyggende politi for å trygge ferdselen i skolenes nærområder. Det er viktig å understreke at de aller fleste følger lovverket og opptrer ansvarlig i trafikken, men at enkelte setter trafikksikkerheten på prøve, sier seksjonsleder Frode Andreassen i Oslo politidistrikt.

Mobilbruk, hastighet og bilbelte

Her er noen nøkkeltall fra hele aksjonen:

  • 95 trafikkontroller er holdt ved eller i umiddelbar nærhet til skoler i Oslo, Bærum og Asker.
  • 570 forenklede forelegg, hvorav 279 for ulovlig mobilbruk og 225 for høy hastighet.
  • 122 har fått bot for manglende eller feil bruk av bilbelte.
  • 26 førerkortbeslag, mot 14 i 2020-aksjonen. De fleste for hastighet.
  • Totalt 9 bilførere ble stanset for kjøring i ruspåvirket tilstand. Samtlige var påvirket av andre rusmidler enn alkohol.

– Meget alvorlig

– At flere velger å kjøre i ruset tilstand ser vi meget alvorlig på. Vi opplever også at mobiltelefonen, for mange, er blitt en naturlig forlengelse av hånden også under bilkjøring. Bruk av mobiltelefon under kjøring tar vekk oppmerksomheten og vårt tips er at fører bruker tiden bak rattet til en pause fra denne, sier seksjonsleder Frode Andreassen i Oslo politidistrikt.

Han opplyser om politiet kommer til å ha fokus på skoleveiene også videre gjennom skoleåret.

Powered by Labrador CMS