Frivillig utøver førstehjelp. Foto: Norsk Folkehjelp Oslo

Skadde fotballspillere på Norway Cup får plaster på såret av Norsk folkehjelp

Norsk Folkehjelp Oslo (NFO) gir beredskap til rundt 1.900 fotballag, et stort treneranlegg og publikum i tillegg. Nok mennesker til å fylle en liten by. 

Denne uka arrangeres Norway Cup på Ekebergsletta. For de som ikke er fotballinteresserte, merkes ikke dette på noen annen måte enn at man kan se uvanlig store ungdomsgjenger i shorts og Adidas-slippers på bussholdeplassene i sentrum og Gamlebyen.

Men for andre dreier hele året seg om akkurat denne uka. Norway Cup er verdens største internasjonale fotballturnering for ungdom mellom 6 og 19 år, og det skal spilles ca. 6000 kamper. Da kan skadene fort oppstå. Mellom 100 og 130 frivillige i Norsk Folkehjelp Oslo jobber hele året for å gjøre seg klare.

— Dette er en førstehjelpstjeneste vi arbeider med gjennom hele året, for å få til å gå
så smidig som mulig denne ene uka på sommeren, sier Frode Hansen som har vært
tjenesteleder flere ganger.

To frivillige på Norway Cup. Foto: Norsk Folkehjelp Oslo

— Vi tilbyr førstehjelp og pasientkontakt innen idrettsskader, som f.eks hodeskade, overtråkk og andre strekkskader. Gnagsår, bruddskader, overoppheting og dehydrering er også noe vi tar oss av.

NFO samler sammen ambulansepersonell, førstehjelpere, ungdomsmedlemmer og andre frivillige som gjerne jobber dobbelvakter. Det er nemlig trivelig å være frivillig på Ekeberg. Det er parader og konserter og god stemning, ikke minst i Ekeberghallen hvor deltakerne og de frivillige spiser.

— Vi har også frivillige som bemanner oppgaver, der man ikke må være autorisert
førstehjelper for å delta, legger Hansen til.

Sjåfører, resepsjonister, vaffelstekere, nattevakter på skolen, samband og logistikk er noen av oppgavene som fordeles. Frivillige må være fylt 14 år for å bidra.

Frivillige ambulansesjåfører for NFO. Foto: Norsk Folkehjelp Oslo

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon, og arbeider både innenfor og utenfor landets grenser. Deres mål er menneskeverd og like rettigheter for alle, uansett kjønn, handikap, etnisk tilhørighet, religion, alder, seksuell legning eller sosial status.

Arbeidet deres dreier seg mye om utviklingsarbeid, humanitær nedrustning, sanitet- og redningstjenester og integreringsarbeid.

Powered by Labrador CMS