– Vi fikk høre om testresultatet for spilleren på mandag, etter testen han tok på søndag, forteller sportssjef Frikk Juell.
– Vi fikk høre om testresultatet for spilleren på mandag, etter testen han tok på søndag, forteller sportssjef Frikk Juell.

Koronasmitte på Vålerenga ishockey elite, u20-laget

Mest sannsynlig har alle spillerne testet negativt innen helga, men en turnering u20-laget gjennomfører mot Storhamar og Stavanger kan bli avlyst om smitten ikke er borte innen da.

Publisert

Til helga arrangerer Vålerenga en ishockeyturnering mot u-20-lagene til Storhamar og Stavanger Oilers. Turneringen lever i faresonen på grunn av korona. Men dersom alle spillerne hos Vålerenga tester negativt dagen før, altså på fredag, gjennomføres kampene likevel.

  • – Vi kan ikke gjennomføre en turnering hvor det foreligger masse smitte. Vi vil ikke trekke folk inn i en boble hvor de blir eksponert for koronaviruset. Dukker det opp smitte, må vi vurdere hvordan vi skal gjøre det, sier Frikk Juell, sportssjef for Vålerenga ishockey.
  • Les også: Det blir ikke gult nivå i osloskole

Må ta tre negative tester

– Vi har ett smittetilfelle på u20 og følger nasjonale retningslinjer for testing. Samtidig har vi en lege tilknyttet u20-laget og et veldig godt samarbeid med smittesporingsteamet i byen, sier Juell.

Dagens regler gjør det ikke nødvendig for hele laget å gå i karantene, dersom én spiller er syk. De som derimot ikke får komme tilbake til trening med en gang, er spillere som har oppholdt seg en stund innenfor en radius på to meter fra den smittede, for eksempel i garderoben eller i en bil.

Når det gjelder disse spillerne, krever Vålerenga ishockey at de stiller med tre negative tester – fra dag én, dag tre og dag fem etter nærkontakten med den smittede. De som får negative testresultater tre ganger, kan komme tilbake.

Ikke smitte på flere lag

– Vi fikk høre om testresultatet for spilleren på mandag, etter testen han tok på søndag. Han ble deretter distansert fra gruppa så godt som mulig. Alle testene de andre spillerne har tatt så langt, har vært negative, forteller Juell.

Også på u18-laget skal en person være koronasmittet. På a-laget, hvor de aller fleste er fullvaksinerte, skal alle være friske.

– Vi hadde smitte på a-laget i fjor og er frustrerte over koronasituasjonen. Samtidig har vi opparbeidet rutiner og har lært å leve med og akseptere det som skjer.

Powered by Labrador CMS