Åtte spillere på Vålerenga ishockey er nå bekreftet smittet.
Åtte spillere på Vålerenga ishockey er nå bekreftet smittet.

Antall smittede øker i Vålerenga ishockey. Usikkerhet rundt restart av eliteserien

Vålerenga ishockey har fått flere positive virusprøver de siste dagene. Totalt er nå åtte personer bekreftet smittet av korona.

Publisert

Det bekrefter Vålerengas sportssjef Frikk Juell overfor NTB torsdag.

– I laget og støtteapparatet er det utført 33 tester. Vi har mottatt 26 svar, og åtte har fått påvist korona, sier Juell.

Som følge av smittesituasjonen i klubben er hele Vålerengas spillerstall i øyeblikket i enten i isolasjon eller karantene.

Juell understreker at klubben er i tett dialog med kommuneoverlegen i Oslo og smittesporingsteamet. Torsdag testet Vålerenga hele laget og støtteapparatet på nytt. Svar er ventet i løpet av de neste dagene.

Full stopp

En rekke klubber i eliteserien i ishockey har vært rammet av smitteutbrudd den siste tiden. Mandag opplyste Vålerenga at to personer i klubben var påvist smittet.

Nå er altså antallet økt til åtte, og fortsatt gjenstår det å få svar på alle virustestene som er avgitt de siste dagene.

Ved siden av Vålerenga har Sparta, Stjernen, Frisk Asker, Stavanger, Storhamar og Manglerud Star hatt smitteutbrudd den siste tiden.

Fredag i forrige uke besluttet Norges Ishockeyforbund at kampaktiviteten i eliteserien skulle stanses for å få kontroll på smittesituasjonen. Full stopp er det også i eliteserien for kvinner og 1. divisjon for menn.

Også dommere smittet

Når det igjen blir igangsatt kamper er inntil videre usikkert. Torsdag var det møtevirksomhet mellom ledelsen i hockeyforbundet og klubbene. I forkant av møtet opplyste forbundets generalsekretær Ottar Eide til NTB at første mulige dato for restart av eliteserien er 26. januar.

– Det kan fort bli senere. Vi har ikke den helt klare oversikten på hvor mange som er smittet. Vi skal ha et møte med klubbene senere i dag, så da vil vi få en bedre oversikt, sa han.

Også flere hockeydommere er blitt smittet med koronaviruset den siste tiden.

Det jobbes nå med å se på mulige scenarioer for å fullføre inneværende sesong. I et intervju med NTB nylig sa Eide at hockeyforbundet har som mål å gjennomføre 36 serierunder, hvor alle lag møtes fire ganger. I tillegg diskuteres sluttspillformatet.

Powered by Labrador CMS