Taofeek Ismaheel kan få et gjensyn med Intility Stadion når han i vårsesongen trolig leies ut til Vålerenga. Her er den tidligere skeidspilleren i kamp mot Ålesund i OBOS-ligaen 2019

Tidligere Skeid-spiller til fransk fotball for sju millioner kroner. Men først skal han innom Vålerenga

Tidligere Skeid-spiller Taofeek Ismaheel (22) tar et stort steg videre i proffkarrieren når han nå har signert en avtale med den franske Ligue 1-klubben FC Lorient. Men første stopp skal være Vålerenga.

Publisert

Nettavisen skriver at den kjappe, nigerianskfødte spilleren først skal på utlån og spille for Vålerenga fram til sommeren.

Ismaheel spilte sist sesong i OBOS-ligaen for Fredrikstad. Som da han var i Skeid har 22-åringen hele tiden utviklet seg som fotballspiller.

— En uslepen diamant

I følge Fredrikstad Blad skal overgangssummen ligge på rundt sju millioner kroner. Det betyr at det drypper litt penger inn i kassa hos Skeid også, i form av det som kalles solidaritetsmidler.

Den lille, kjappe angriperen kom til Skeid før 2019 sesongen. Han var uten erfaring fra spill på voksennivå, men allerede før han hadde trukket på seg den røde drakta for første gang gikk det lovord om nigerianeren.

Daværende trener Tom Nordli mente at Ismaheel var en uslepen diamant.

Ismaheel (til venstre) scoret sitt første mål for Skeids A-lag mot Florø 28 august 2020. Her gratuleres han av David Hickson

På Skeid 2. skåret han utrolige 17 mål på 16 kamper, men på A-laget i OBOS-ligaen ble han stående uten mål etter sine innhopp.

Det skortet ikke på forsøkene, og nærmest var han mot Ålesund da han etter å ha rundet forsvaret kom alene med keeper, og ble grisetaklet bakfra. Dommeren blåste, men i stedet for straffespark til Skeid ble det gult kort til Ismaheel.

— Han blir sikkert bedre enn alle oss andre

Ismaheels første mål for Skeids A-lag kom i kampen mot Florø på vårsesongen i år da han like godt skåret to. I alt ble det seks skåringer for A-laget til Skeid i 2020.

Ismaheel feirer en scoring med en luftig salto i Valhall

— Han blir sikkert bedre enn alle oss andre, sa lagkamerat Johnny Buduson den gangen.

Etter 2020-sesongen gikk Ismaheels arbeidstillatelse ut. For å få fornyet arbeidstillatelse måtte han spille på et høyere nivå. Betingelsene for arbeidstillatelse fikk han i Fredrikstad.

I Fredrikstad ble han en stor suksess, og bidro sterkt til at klubben i 2021 spilte kvalifisering om å rykke opp i Eliteserien.

Taofeek Ismaheel er rask og smidig, og mange av Skeids og Fredrikstads faste tilskuere har hatt nettopp ham som sin favorittspiller.

Powered by Labrador CMS