– For de aller fleste er ikke influensa farlig. Men for personer i risikogruppene kan også influensa være farlig.
– For de aller fleste er ikke influensa farlig. Men for personer i risikogruppene kan også influensa være farlig.

Influensasesongen er kommet: – Ja, du kan få både korona og influensa samtidig

– Vi er i starten på en infeksjonssesong nå og har stor pågang av folk med luftveissymptomer, sier Fredrik Rønning Iversen, fungerende avdelingsdirektør ved allmennlegevakten.

Publisert

– Vi tenker at pågangen i høst og vinter vil øke, sier Fredrik Rønning Iversen. Han forteller at det kommer en del barn til legevakten nå, og at de gjerne kommer med luftveis- og influensasymptomer, som hoste, snørr og tung pust.

Iversen anbefaler folk som har luftveissymptomer om å holde seg hjemme. Denne anbefalingen gjelder altså generelt og ikke bare for korona. – Men hvis man har alvorlige symptomer, som tungpust eller veldig redusert allmenntilstand eller langvarige symptomer, bør man kontakte en lege, sier Iversen.

– Kan være farlig

– For de aller fleste er ikke influensa farlig. Men for personer i risikogruppene kan det være farlig. Spesielt gjelder dette de som har en underliggende sykdom og de med svekket immunforsvaret, sier han.

Avdelingsdirektøren forteller at det ikke er lett å se forskjellen på korona- og influensasymptomer, men at det er litt spesielt med korona at man taper smak og luktesans. Ved influensa kan et typisk symptom være at det verker i kroppen og gjør vondt i ledd og muskler.

Korona- og influensamiks?

Er det mulig å få både korona og influensa samtidig?

– Ja, i utgangspunktet kan man få begge deler, siden det er forskjellige typer av virus.

Han anbefaler folk å ta influensa-vaksine. – Vaksinen har god virkningsgrad, og du vil langt på vei være sikret mot influensa.

Powered by Labrador CMS