Vinnerbildet
Vinnerbildet "Silence", av Sagene-fotografen Hans Fredrik Asbjørnsen.

Sagene-fotograf Hans Fredrik Asbjørnsen vant gull for beste naturbilde

Fotograf Hans Fredrik Asbjørnsen fra Oslo mottok gullmedalje og pris for beste naturbilde i nasjonal fotokonkurranse.

Publisert

Det var på Norges Fotografforbunds årlige landskonkurranse i Drammen Asbjørnsen konkurrerte med 202 fotografer og 808 bilder fra hele landet. Han vant kategorien «Natur» med bildet «Silence», et bilde han også fikk gullmedalje for. I tillegg mottok han bronsemedalje for bildet «Autumn» og hederlig omtale for «Traces» og «Chewed in pieces».

Hans Fredrik Asbjørnsen driver sitt eget fotostudio på Sagene. Juryens uttalte følgende om Asbjørnsens bilde i kategorien Natur.

«Vakkert, fortryllende, mykt»

«Jeg elsker måten lyset skifter til skygge. Det er som en dans i vannet. Vakkert, fortryllende, mykt, detaljert, abstrakt, Yin og Yang. Fotografiet fikk juryen til å bruke adjektivene flittig. Fotografen har med et enkelt motiv, klart å skape et fortryllende fotografi».

Nordstrand-fotograf Lena Gill mottok bronsemedalje for bildet «The fisherman´s daughter». Fotograf Silje Kristin Asbjørnsen, også fra Oslo, mottok bronsemedalje for «Diva».

Holder europeisk nivå

Juryleder Jim Lowe, fra Wales, er en svært anerkjent fotograf, spesielt kjent for sine kreative arkitekturbilder.  Han uttaler om hele landskonkurransen; «Juryen var svært imponert over standarden på bildene.

Kreativitet, komposisjon, eksponering og bildekvaliteten var veldig høy, noe som viser at norsk fotografi kan konkurrere med de beste i Europa. Vinnerbildene var imponerende og skapte debatt i juryen, og som juryleder var jeg helt enig med beslutningene som ble gjort», sier han i en pressemelding.

Om konkurransen

Norges Fotografforbunds landskonkurranse er åpen for medlemmer i Norges Fotografforbund og andre yrkesutøvende fotografer. Hver fotograf kunne sende inn fire fotografier i sju kategorier; Åpen klasse, Barn, Bryllup, Kommersielt, Natur, Portrett og Reportasje. I tillegg kåres Årets Student/Lærling. Fotografen med høyeste poengsum blir Årets Fotograf NFF.

Powered by Labrador CMS