Byrådet ønsker at gange, sykkel og kollektivtrafikk skal være førstevalgene for folk som ferdes i hovedstaden. Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Byrådet vil gjøre Oslo til verdens første utslippsfrie storby

Oslo skal bli verdens første utslippsfrie storby, sier byrådet i Oslo, som fredag lanserer ny klimastrategi.

Publisert

Målet er at klimagassutslippene skal kuttes med 95 prosent innen 2030.

Blant tiltakene vil være å redusere trafikken i Oslo og at alle kjøretøy skal være uten klimautslipp. Byen skal fase ut all bruk av fossil diesel på bygge- og anleggsplasser, samt legge til rette for mer klimavennlig forbruk, mindre avfall og utslippsfri avfallsforbrenning.

– Ambisiøst

– Dette er den mest ambisiøse klimastrategien for noen storby i verden. Sammen med Oslos innbyggere og næringsliv vil vi i de neste 11 årene jobbe for å fjerne de gjenværende kildene til klimagassutslipp i byen. Sånn gjør vi Oslo til en enda bedre by å bo, jobbe, leve og investere i, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Strategien baserer seg også på en satsing på å utvide byens kollektivtilbud, bygging av ny T-banetunnel gjennom Oslo sentrum, samt å utvide motorveiene som går inn til byen.

Byrådet ønsker at gange, sykkel og kollektivtrafikk skal være førstevalgene for folk som ferdes i hovedstaden, og målet er å redusere biltrafikken med en tredel innen 2030.

Powered by Labrador CMS