Tre ungdommer ansatt via UNG jobb skal drive nabolagskafeen på Munch-museet.
Tre ungdommer ansatt via UNG jobb skal drive nabolagskafeen på Munch-museet.

Gamle Munch kaffebar åpnet på bare seks uker i det gamle Munch-museet

– Da jeg startet på dette prosjektet fantes det ingenting annet et kjøleskap, oppvaskmaskin og en bardisk. Det føles nesten mirakuløst at vi har åpnet en kaffebar på seks uker!

Publisert

Gamle Munch Kaffebar finner du midt imellom Tøyenparken og Botanisk hage, i det gamle Munch-museet. Med god hjelp fra samarbeidspartnere, Forandringshuset, sosiale entreprenører og naboer har dørene åpnet på kort tid.

Madelene Angelica Wiklund i Forandringshuset drifter kaffebaren. Her skal hun jobbe sammen med et team som per nå består av tre ungdommer.

– Da jeg startet på dette prosjektet fantes det ingenting annet et kjøleskap, oppvaskmaskin og en bardisk. Det føles nesten mirakuløst at vi har åpnet en kaffebar på seks uker. Vi klarer ikke ta det helt innover oss ennå, sier hun.

Her lærer de alt

Jo flere ungdommer som blir med på laget, jo lenger vil muligheten være for å ha åpent i løpet av høsten.

Den gamle kafeen i Munch-museet er gjenåpnet og er åpen fra onsdag til fredag og søndag på dagtid.
Den gamle kafeen i Munch-museet er gjenåpnet og er åpen fra onsdag til fredag og søndag på dagtid.

– Her lærer de alt om hva det innebærer å jobbe i kafè. De har fått et teoretisk og et praktisk kurs om kaffebrygging og baristakunst, og nå jobber de bak disken og serverer kunder allerede. Jeg er så stolt!

– Hyggelig, sosialt og lærerikt

Marlene Martin Bjørnsgaard er én av de tre ungdommene som jobber i kafeen. Tidligere har hun undervist i både språk og dans, så kafébransjen er helt nytt for henne.

– Veldig glad for å ha denne jobben, det er en god start i serviceyrket. Det er både hyggelig, sosialt og lærerikt. Jobben er aktiv og jeg sitter ikke så mye stille. Jeg får treffe folk, og det trives jeg godt med.

På sikt skal dette være et sted man kan bli kjent, der unge kan arrangere eventer, henge og være sammen. Dette skal være ungdommenes sted først og fremst.

Åpningstidene vil være onsdag til fredag fra 10-16, og lørdag til søndag 12-17 med forbehold. Fra 1. november vil kafeen få nye åpningstider som gjelder ut året.

NB: Denne saken ble først publisert på hjemmesidene til Forandringshuset.

Powered by Labrador CMS